Yüksekdağ'dan Beştepe'ye olay gönderme

Yüksekdağ'dan Beştepe'ye olay gönderme
VAN HABER - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, teröre destek verenlerin vatandaşlıktan çıkarılma açıklamalarına tepki göstererek, “Vatan senin sarayınsa, biz o vatanın vatandaşı değiliz” dedi.
- Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen HDP Van İl Örgütü 1. Olağanüstü Kongresine HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP MYK Üyesi Doğan Erbaş, DBP PM Üyesi Yeliz Zozan Yıldırım, Emin İlhan, Melik Okyay, DBP PM Üyeleri, HDP Van milletvekilleri, Hakkari Milletvekili Selma Irmak, DBP Van İl Eş Başkan Vekilleri Nazmiye Acar, Metin Kutas, STÖ temsilcileri, ilçe belediye eşbaşkanları ve partili üyeler katıldı. Divan oluşumunun ardından HDP MYK Üyesi Doğan Erbaş ve HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi’nin birer kısa konuşma yapmasının ardından kürsüye gelen Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teröre destek verenlerin vatandaşlıktan çıkarılmasıyla ilgili sözlerini eleştirdi. Bu topraklarda Kürt halkı ve Türkiye halklarının ev sahibi olduklarını söyleyen Yüksekdağ, "Bu derme çatma siyasi iktidar bir vatan tanımı yapıyor ve bu vatan benim, kafamı bozarsanız sizi vatandaşlıktan çıkarırım diyor. Bu vatan senin de değil, senin babanın malı da değil. Bu vatan ortak vatandır. Bu ortak vatanda eşit yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz. Bunu öğreneceksiniz. Bu yurdun sizin malınız olmadığını anlayacaksınız. Siz ikna olmasanız bile bu halk kendi mücadelesiyle sizi ikna edecek. İkna olsanız da, olmasanız da eşit bir geleceği hep birlikte kazanacağız ve inşa edeceğiz. Tarihten bu yana kıyımdan ölümden başka bir şey yapmadılar. 80 darbesinin daha fazlasını yapıyorlar. Özel harp dairesinin yeni bir kopyasını oluşturup bütün Türkiye halklarına karşı operasyon yapıyorlar. Geçmişte de bu halkın evlatlarını cezaevlerine koydular, idam ettiler, vatandaşlıktan çıkardılar. Nazım Hikmet’i yeniden vatandaşlığa almaktan söz ediyorlardı, bugün herkesi yine vatandaşlıktan çıkarmaktan söz ediyorlar. Kürtleri vatandaşlıktan çıkarmakla tehdit ediyorlar. Vatan senin sarayınsa biz o vatanın vatandaşı değiliz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından tek liste ile gidilen seçimde HDP Van İl Eş Başkanlığı’na Yakup Ataş ve Gülüstan Orhan gelirken, yeni listede yer alan il yönetiminin sahneye çağrılması ile Figen Yüksekdağ’ın tebrik etmesi ile olağan kongre sona erdi.