Yeni Genel Sekreter Mustafa Yalçın kimdir?

Yeni Genel Sekreter Mustafa Yalçın kimdir?
Yeni Genel Sekreter Mustafa Yalçın kimdir? Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sektererliği'ne Mustafa Yalçın atandı.
Van'da dün akşam saatlerinde gelen habere göre, Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Van Valisi İbrahim Taşyapan'ın Genel Sekreterliğe atadığı Mehmet Yaşar görevinden alınarak yerine Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden bir isim getirildi.

Van Valisi İbrahim Taşyapan İbrahim Taşyapan Van Büyükşehir Belediyesi'ne Mehmet Yaşar'ı Genel Sekreter olarak atamıştı. Belediye Başkanlığı gibi olan bu makamda belediyenin görünen yüzü olan Genel Sekreterlik makamı ile ilgili dün akşam flaş bir atama yapıldı.

Edinilen bilgilere göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bilgisi dahilinde yapılan atamayla Van'a Kayseri Büyükşehir Belediye Genel Sekreterliği'ni 2009-2015 yılları arasında yürütmüş tecrübeli bir isim olan Mustafa Yalçın atandı. Mehmet Yaşar 2 aya aşkın bir süredir Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'ni yönetiyordu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi  Eski Genel Sekreteri ve KASKİ Genel Müdür olarak 20 yıldır görev yapan Mustafa Yalçın'a Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik  görevinin önceki gün  İçişleri Bakanı Süleymen Soylu tarafından bizzat tebliği edildiği, 1973 Kayseri Yeşilhisar doğumlu Yalçın'ın Pazartesi günü Van'da görevine başlayacağı öğrenildi.

MUSTAFA YALÇIN KİMDİR?

Mustafa Yalçın, KASKİ Genel Müdürlüğünden sonra 1999 yılından 2015 yılına kadar Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapmıştı. Son olarak Kay-Tur A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Belediye Teftiş Kuruluna atanan Mustafa Yalçın'a flaş bir karar ile Van büyükşehir belediyesi Genel sekreterliği görevi tevdi edildi.

Mustafa Yalçın'ın halkla sıcak ilişkiler kurabilen deneyimli bir bürokrat olduğu ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığı dönemde oldukça sevilen bir isim olduğu belirtiliyor.