Yeni Gelişme: Şehit Özgür Kara ve Özer Salik Van'dan uğurlandılar

Yeni Gelişme: Şehit Özgür Kara ve Özer Salik Van'dan uğurlandılar
Van'nın Gürpınar İlçesi'nde, bu sabah şehit olan 2 askerin cenazi törenle memleketlerine uğurlandı. 
Van'nın Gürpınar İlçesi'nde, bu sabah PKK'lılarla girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ile zırhlı aracın kaza yapması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik yapılan törenle memleketlerine uğurlandı. 

Van'daki Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda yapılan törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6'ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, şehitlerin aileleri, asker ve polisler katıldı.

ŞEHİDİN OĞLU SÜREKLİ AĞLADI

Tören şehitlerin öz geçmişinin okunması ve Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz'ün dua okumasıyla başladı. Törende Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik'in 8 yaşındaki oğlu Efekağan sürekli ağlayarak annesi Emine Salik'e sarıldı.

Küçük Efekağan babasını dua ederek uğurlarken, şehidin eşinin "Beni yalnız bırakıp kara topraklara gitti" diyerek haykırması herkesi gözyaşına boğdu. Daha sonra şehitler bir süre tören mangasının omuzlarında taşınarak uçağa konuldu. Toprağa verilmek üzere Şehit Özer Salik'in cenazesi Adıyaman'a, Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara'nın cenazesi ise Ankara'ya gönderildi.