Yazar ve şairler Van'da öğrencilerle bir araya geldi

Yazar ve şairler Van'da öğrencilerle bir araya geldi
Van’daki yazar ve şairler, Çaldıran ilçesindeki öğrenci ve gençlerle bir araya geldiler. 

Çaldıran Belediyesi tarafından organize edilen program kapsamında Van Yazarlar Birliğine üye 11 şair ve yazar, Yavuz Sultan Selim İlkokulunun konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından özgeçmişleri okunan yazar ve şairler, yazdıkları şiirleri okudular.

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Van Yazarlar Birliğine üye şair ve yazarları ilçeye davet ederek öğrencilerle tanışmalarını sağlamak istediklerini belirterek, “Bu etkinliklerimizin ilkidir. İleriki zamanlarda geniş katılımlı etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız; yazar ve şairlerimizi sadece kitaplarındaki isimlerini görmüşlerdir. Belki de çoğunun fotoğraflarını bile görmüş değiller. Çaldıran Belediyesi olarak bire bir yazar ve şairlerimizle öğrencilerimizin buluşmalarını sağlamaya çalıştık. Öğrencilerimizin şair ve yazarların her ilden çıkacağı gibi ilimizde ve ilçemizde de yetiştiğini bilmeleri, şiir sevdalıları için önem arz ettiğini düşünüyorum. Çaldıran Belediyesi olarak bu değerlerimizi bu tür etkinliklerle sürdürmeyi planlıyoruz” dedi

Van Yazarlar Birliği Başkanı Yaşar Adıyaman ise, yazar ve şairleri öğrencilerle buluşturan Kaymakam Dundar’a teşekkür ederek, “Bölgemizin eğitim öğretimine katkı sunmak ve gençlerimizi bu güzelliklerle meşgul edip farklı uğraşlardan vazgeçirmek en büyük hedefimizdir. Çaldıran Belediyesinin başlattığı etkinliklerle edebiyata, sanata ve şiire gönül vermiş gençleri yazmaya özendirmeye, onlara güven duygusu vermeye çalışıyoruz. Van merkez ve ilçelerinde ikamet eden yazar ve şairlerimizi bir araya getirerek hem bir olma ve diri olma ruhunu kazanmak hem de kadim kültürlerin beşiği bu güzide ilimizin kültürünün gelişmesine ve tanıtımına katkı sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Etkinlik sonrası yazarlar Kaymakam'a eserlerini hediye ettiler Kaymakam Tekin Dundar tarafından yazar ve şairlere plaket verildi.