Yarım asırdır aynı köşede ayakkabı tamir ediyor

Yarım asırdır aynı köşede ayakkabı tamir ediyor
Van'da yaşayan Muhittin Deniz, yaklaşık yarım asırdır ayakkabı tamirciliği yaparak geçimini sağlıyor.

Kentte her gün sabahın ilk ışıklarıyla geldiği İskele Caddesi'nde sandığında bulundurduğu malzemelerle ayakkabı tamirciliği yapan Deniz, çocuk yaşta başladığı mesleğini 47 yıldır sürdürüyor.

Çetin geçen kış koşullarına rağmen işini aksatmadan sürdüren Deniz, ayakkabı tamirciliği sayesinde 8 çocuğunu okutmayı başardı. Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eskiden vatandaşların yıpranmış ayakkabılarını tamir ettiklerini ancak, şimdi tamir yerine değiştirilmenin tercih edildiğini anlattı.

"Soğukla da mücadele edip kazandığım parayla 8 çocuğumu okuttum, 7'si evlendi" diyen Deniz, şunları ifade etti:



"Bir çocuğumu hala okutmaya devam ediyorum. Allah'a şükürler olsun hala işimizi yapıyor ve evimize ekmek götürebiliyoruz. Bu kışta soğukla mücadele edip ekmeğimizi kazanıyoruz. Etrafı açık bir şekilde tezgahımın başında işimi yapıyorum. Bazen çok üşüyorum. Ateş yakmak istiyorum ama kimseyi rahatsız etmeye hakkım olmadığı için üşüsem bile ateş yakmadan günümü geçirmeye çalışıyorum. Dükkan açmaya imkanımız yok. Biz de burada olabildiğince dayanmaya çalışıyoruz. Burada yaz kış demeden çalışıyorum. Çocuklarımın rızkının peşindeyim. Hava çok soğuk olmasına rağmen bu zorluğa katlanıyorum."