Yardımeli derneğinden iftar buluşması

Yardımeli derneğinden iftar buluşması
Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği İle Van Adım Eğitim Yardımlaşma Derneği Bugün İftarda Yetim Ve İhtiyaç Sahibi Aileler Bağişçılar Ve Gönüllüleriyle Elit Düğün Salonunda İftarda Buluştular.

İftar Programı Filistinli tıp  öğrencisi Enes Sartavi'nin okuduğu Kur'anı Kerim  tilavetiyle  başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim mealinin ardından söz alan  Adım-Der Başkanı Ve aynı zamanda Yardımeli Gönüllüsü Garip Kızılkaya, iftar programlarının bir paylaşım olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkürlerini dile getirdi.

İftar Öncesi gündüz düzenlenen programda bağişçıların desteğiyle 216 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuk giydirdiklerini belirten Kızılkaya, “Gençlerle, bayanlarla güzel çalışmalar yapıyoruz. Biraz daha gayret göstererek, daha fazla kitleye ulaşmak, yardım etmek en büyük temennimizdir. Van’da bizler Yardımeli temsilciliği olarak üç yıldan bu yana özellikle ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim gibi yardımlar yapıyoruz. Tabi bu yardımlarımız sadece Ramazan ayı ile sınırlı kalmıyor. Bütün bir yıla yayıyoruz. Öte yandan yine dünyanın farklı bölgelerine yönelik kampanyalar düzenleyerek yardımlar ulaştırdık. Okullarımızda farklı kitlelere ayni ve nakdi yardımlar yapıyoruz, hastalarımızın yanında yer alıyoruz. Kardeşlik ilkesine büyük önem veriyoruz. Biz sadece yardımları yapan bir dernek değil, ülkemizi olumsuz etkileyen olaylara karşı da dik durduk, tavrımızı ortaya koyduk. Bu anlamda kardeşliğimizi hiç kimse bozamayacak, bozmalarına da fırsat vermeyeceğiz. Dünyanı bir barış deryasına çevirmek için varız. Ümmetin olduğu her yerde biz varız, var olmaya da devam edeceğiz. Bu bir paylaşımdır. Rabbim bu paylaşımımızı artırsın. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Kızılkaya’ın ardından söz alan Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği’nin Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Huriye Meral Değirmenci ise, gerek Türkiye gerekse dünyanın farklı ülkelerine yönelik yaptıkları çalışmalardan söz etti.

Programa Van Yardımeli Derneği ve Adım-Der Yöneticilerinin yanı sıra AFAD Van İl Başkanı Osman Uçar ve  Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin de iştirak etti.