Yapımı 8 yıldır süren Erciş Devlet Hastanesi TBMM'ye taşındı!

Yapımı 8 yıldır süren Erciş Devlet Hastanesi TBMM'ye taşındı!
HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, yapımına 8 sene önce başlanan Erciş Devlet Hastanesi hakkında TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Recep AKDAĞ tarafından Anayasa’nın 98’inci ve İçtüzüğün 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.
 
Bedia ÖZGÖKÇE ERTAN
Van Milletvekili
 
Resmi rakamlara göre 173 bin nüfusa sahip Erciş, Van ilinin en büyük ilçesidir. Bu bakımdan ilçede eğitim, sağlık, ekonomi, altyapı gibi kamu hizmetlerinin diğer ilçelere göre daha büyük boyutlarda verilmesi beklenir.

Bu bağlamda mevcut Devlet Hastanesinin ihtiyacı karşılamamasından ötürü 2008 yılında Kışla Mahallesi Çınarlı Caddesi üzerinde yeni bir hastane yapımına başlanmıştı. Fakat Denizlili bir firmanın yapımını üstlendiği inşaatın bitirilememesi nedeniyle hastanenin yapımını TOKİ üstlenmiş yine de hastanenin hizmet vereceği ileri sürülen 2015 yılı Mayıs ayından neredeyse 1,5 yıl geçmesine karşın inşaat bitirilememiştir. Öte yandan yaklaşık 3 yıldır bir tek çivinin bile çakılmadığı inşaat alanındaki malzemeler de çürümeye yüz tutmuştur.

İlçede konteynırlar içinde verilen sağlık hizmeti ise hijyenden uzak ve çoğu zaman hastalar ile sağlık personeli arasında arbedeye neden olmaktadır. Bu şartlar altında hizmet sağlamaya çalışan hastane personeli de yetersiz kalmakta ve doktor ve malzeme yetersizliğinden ötürü kimi zaman fiziki saldırıya maruz kaldıklarını belirtmektedirler.
 
Bu bakımdan;
  1. İnşaatı devam eden ve 2015 yılının Mayıs ayında açılacağı sözü verilen 250 yatak kapasiteli Erciş Devlet Hastanesi’ni ne zaman faaliyete geçirmeyi hedefliyorsunuz?
  2. Mevcut hastanenin depremde zarar gördüğü gerekçesiyle sağlık hizmetlerinin konteynırlarda verilmesi nedeniyle ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik önlem almayı düşünüyor musunuz?
  3. Başta acil servis hizmetleri olmak üzere hemen hemen tüm birimlerinde eksik personeli olan Erciş Devlet Hastanesi’ne hekim ve sağlık çalışanı ataması yapılacak mıdır?
  4. 2008 yılında yapımına başlanan yeni hastanenin inşaatına bugüne kadar yapılan harcamaların tutarı nedir?
  5. Hastane inşaatını yarıda bırakan yüklenici firmalardan tazminat talep edilecek midir?
  6. İnşaatın 3 yıldan beridir durmasının gerekçesi nedir?