VOTAŞ yeni yönetimini belirledi! İşte yönetimdeki isimler

VOTAŞ yeni yönetimini belirledi! İşte yönetimdeki isimler
Van Organize Tarım İşletmeleri (VOTAŞ) 39 yılığına alan Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş yeni yönetimini belirledi.

Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş VOTAŞ’ın devrini aldıktan sonra hisseleri satışa sunmuş ve halktan ciddi bir talep alarak 1600’ye yakın hisseyi halka sattı. Dün ilk genel kurulunu gerçekleştirerek VOTAŞ 3 yıllık yönetim kurulunu seçti.

Bisesvan'dan İlhan Siyahtaş'ın özel haberine göre; VOTAŞ’ı 3 sene yönetecek yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor.  VOTAŞ Yönetim Kurulu üyeliğine Yavuz Karaman, Metin Abi, Abdurrahman Nafiz Yörük, Veysel Parin ve Faik Özbek seçildi. Yönetim Kurulu Başkanlığına Yavuz Karaman Başkan Yardımcılığına da Metin Abi seçildi.

‘’VOTAŞ’I VAN MARKASI HALİNE GETİRECEĞİZ’’

3 Yıllığına seçilen VOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı, "Biz Yönetim kurulu olarak ilk toplantımızı Pazartesi günü gerçekleştireceğiz. Yapacağımız bu toplantıda kısa vadede, orta vadede ve uzun vadede neler yapabileceğimizi konuşup bir yol haritası çizmeyi düşünüyoruz. Bunun yanında hali hazırda VOTAŞ’ta çalışan kişilerden brifing alacağız. Bu çalışmaları yürütüp tam bilgi sahibi ve yol haritamızı çizdikten sonra bir yurt içi gezisi düzenleyeceğiz. Türkiye’de model olan 6 firmayı gezip bilgi dağarcığımızı genişletmeyi düşünüyoruz. Yapacağımız bu gezi programımızda sadece yönetim kurulu olarak değil de şirketin içinde çalışan müdürlerimiz ve bize bilgi verecek olan danışmanlarımız olacak. İlk planımız kısa ve orta vadede neler yapabiliriz bunun çalışmasını yürüteceğiz. İlk etapta besi Hayvancılığı ile yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. Van’da besi hayvancılığı en iyi yapılan ve kar elde edilebilecek bir sektör ama bizim hedefimiz VOTAŞ’ı marka haline getirebilecek çalışmalar yürütmek ile olacak. Marka olabilmemiz için de üretime geçmek zorundayız. Yaptığınız üretim sonucunda ise ürünlerinizin raflarda olması gerekmektedir. Markalaşma yolunda ise et ürünleri, süt ürünleri gibi ürünlerin üretimini yaparak VOTAŞ’ı marka haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda da ilk amacımız süt ürünlerini üretmek olacaktır. Hali hazırda tam olan tesisimizde bir süt mandıramız yok. Bu süt mandırasını ise ilk açıklanacak teşvikle verilecek destek ile yapıp üretime geçeceğiz. VOTAŞ’ta hali hazırda 380 Büyükbaş hayvan var. Bunlara ek olarak 300 adet büyükbaş alacağız. Ayrıca 100 adet süt hayvanı alıp süt ürünlerini üretebilmemiz adına ilk adımı atmış olacağız. Kısa vadedeki ilk amacımız budur" dedi.

‘’BU GÖREVİ BAŞARMAK ZORUNDAYIZ’’ 

VOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Karaman, "Tarım ile ilgilide VOTAŞ’ta ciddi çalışmalar yürüteceğiz. Hali hazırda yıllardır VOTAŞ’ta yem bitkisi üretilmektedir. Yem bitkileri ile birlikte lisanslı tohum bitkilerinin de üretimini yapmayı hedefliyoruz. Tarım konusunda farklı üretim alanları yaratmayı hedefliyoruz. VOTAŞ ile ilgili Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile birlikte çalışacağız ve onlardan destek alacağız. Gelecek hafta içinde Üniversitemizdeki yetkililer ile bir toplantı gerçekleştireceğiz. Yüzüncü Yıl Ziraat Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, bizlere geniş bir sunum ile katkı sağlayacaklar. Votaş’ta alanımız geniş, Üniversitemiz ile birlikte hem kendi yem bitkilerimizi üretirken deneme olarak ta tohumluk üretebiliriz miyiz gibi çalışmalar yapacağız. Bizler böylesi bir görev aldık ve bu görevi başarmak zorundayız. VOTAŞ’ı başarıya ulaştırmak içinde gereken tüm adımları atacağız ve gerekli ilgili yerlerden destek alacağız."

‘’VOTAŞ VAN HALKININDI ŞİMDİ DE VAN HALKININDIR’’

VOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Karaman, "VOTAŞ’ı aldığımız ilk günden bu yana çeşitli spekülasyonlar yaratılmaya çalıştılar. Bizler bunların hiçbirine kulak asmadık. Eğer ki o spekülasyonlar yaratan kişilerin dediği olmuş olsaydı hisseler elimiz de kalırdı ve kimse hisse almazdı. Şuan 2040 hissenin 1600’ye yakınını satmış durumdayız. Hisse satışlarımız da devam etmektedir. Biz hisseleri tüm Van’a açtık ve isteyen gelip hisse aldı. Kimse halkın ve kamuoyunun kafasını bulandırmasın buyursun gelsin bizler her şeye açığız ve her türlü konuyu açıkça konuşabiliriz. Akıllarında VOTAŞ ile ilgili soruları olanlara kapımız her daim açıktır. VOTAŞ Van halkınındır eskiden de şimdide bu böyledir. Bizler Van’da bir marka oluşturmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.