VEDAŞ personeline eğitim

VEDAŞ personeline eğitim
Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ); Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinde görev yapan 663 çalışanına ‘iş sağlığı ve güvenliği eğitimi’ verdi.
VEDAŞ’tan yapılan açıklamada, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) eğitimleri ile iş kazaları ve meslek hastalıklarının sıfırlanması ve personellerin İSG mevzuatlarına uygun çalışma hayatını sürdürmelerinin hedeflendiği belirtildi. Açıklamada, “Bu amaçlar doğrultusunda iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı ve kişisel koruyucu donanımlarının kullanılması gibi teorik eğitimlerin yanı sıra; yangınla mücadele, deprem ve tahliye gibi uygulamalı eğitimler, alanında uzman A sınıfı eğitmenler tarafından çalışanlarımıza verilmiştir” denildi.

Eğitim öncesinde konuşan VEDAŞ Müdürü Emrullah Okuducu ise; “Şirketimiz, iş sağlığı ve güvenliği kapsamındaki yasal yükümlülüklerin tüm gereklerini titizlikle yerine getirmektedir. Çalışanlarımızın meslek hastalıklarına maruz kalmamaları ve işlerini sağlıklı ve güvenli bir ortamda sürdürebilmeleri için gerekli şartlar azami ölçüde sağlanmaktadır. Görsel ve uygulamalı içeriklerle zenginleştirdiğimiz eğitimler ile personellerimizin bilgi düzeyini güncel tutarken, çalışmaları sıfır kaza ile yürütmek için önleyici tüm tedbirleri kalıcı davranış haline getirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.