VATSO İş Dünyası Derneği Başkanı Kandaşoğlu: Kapıköy Van için çok önemli

VATSO İş Dünyası Derneği Başkanı Kandaşoğlu: Kapıköy Van için çok önemli
Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van Kapıköy Sınır Kapısı’nın önümüzdeki hafta tekrar yaya geçişine açılacak olmasını değerlendirerek, tedbirlerin elden bırakılmamasını istedi.

Van Kapıköy Sınır Kapısı’nın Van için çok önemli olduğunu belirten VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, kapının bir daha kapanmaması için tüm tedbirlerin alınması gerektiğini ve koronavirüs kurallarına birebir uyulması gerektiğini söyledi.

“BU KAPIYI HER ZAMAN ÖNEMSİYORUZ”

Van Kapıköy Sınır Kapısı için çok mücadele verdiğini belirten Başkan Kandaşoğlu, “Van Kapıköy Sınır Kapısı’nda VATSO Başkanı olarak çok büyük emekler verdim. Orada büyük bir çaba harcadım. Kapıköy Sınır Kapısı için gece gündüz Ankara’da bakanlıkların kapılarında bekledim. Buna Van Valilileri Münir Karaloğlu, Durmuş Koç, Hikmet Tan şahittir. Ben bu kapıya çok büyük emekler verdim. Çok ciddi bir şekilde Türkiye’nin gündemine taşıdım. Bu kapının transit olması için çok çaba harcadım. Kapıköy’ü transit yapacağım dediğimde herkes benimle alay etti. Allah’a çok şükür bizim bu mücadelemizle yavaş yavaş bu seviyeye geldi. Kapıköy Sınır Kapısı’nda çok büyük emeklerim var. Bu kapıyı bu seviyeye getiren tek kişi benim. Tabii ki başta hükümettir. Sayın Cumhurbaşkanımız sağ olsun hemen resmi gazetede bu kapının transit olması için ilan yayınlattı. Bu konuda kanun çıkarttı. Bu konuda hükümete minnettarız. Bunu takip eden, bunu 24 saat gündeme taşıyan bendim. Bu kapıyı bu seviyeye ben ve o dönemin siyasileri getirdi. Bunun için bu kapıyı her zaman önemsiyoruz” dedi.

“KAPIKÖY SINIR KAPISI’NDA 500 BİN TON AKARYAKIT KOTASI İSTİYORUZ”

Van Kapıköy Sınır Kapısı’nın Van ve ilçeleri için çok önemli olduğunu belirten Kandaşoğlu, “Bu kapı gerçekten olmazsa olmazımız ve ticari hayatımızdır. Esnaf ve tüccarların ticari hayatıdır. Bizim arzumuz, isteğimiz bu kapının 24 saat çalışmasıdır. Bu kapının ithalat ve ihracata konu olan tüm mallara açık olması ve bütün malların giriş çıkışı olmalıdır. Biz burada sadece insanların gelişi değil, her türlü ticareti yapmak istiyoruz. Burada ithalat ve ihracat yapmak istiyoruz. Özellikle bizim VATSO olarak biz projemiz var. Koronavirüsten dolayı gidemedik ama önümüzdeki günlerde bir heyet olarak Ankara’ya gideceğiz. Kesinlikle Kapıköy Sınır Kapısı’nda 500 bin ton akaryakıt kotası istiyoruz. Bu kotanın acilen bize verilmesini istiyoruz. Bu akaryakıtı sadece Doğu Anadolu Bölgesi’nde ihtiyacı olan insanlara verilmesini istiyoruz. Yasal olarak devletin kendi demir yoluyla bu akaryakıtı getirmek istiyoruz. Hem ülkemizin ekonomisine, hem ülkemizin katma değerine, hem ülkemizin vergisini, KDV’sini ödeyerek bu işi yapmak istiyoruz. Bu bölgede doğru düzgün bir ticaret yapmıyoruz. Diğer batı illerdeki bütün esnaf, tüccar, işadamları ithalat ve ihracat yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“TURİZM SEKTÖRÜ VAN’DA VE BÖLGEDE ÇOK ZOR DURUMDADIR”

Kapıköy Sınır Kapısı’nda tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini söyleyen Başkan Kandaşoğlu, “Vanlılar olarak bizimde sadece bu kapımız var. Bize biran önce akaryakıt kotasının verilmesi lazım, bunun için bu kapıyı gerçekten çok önemsiyoruz. Giriş çıkışlar kontrol altına alınmalı. Tedbirler elden bırakılmamalı. Turizm sektörü Van’da, bölgede çok zor durumdadır. Bu kapının artık kapanmaması ve olumsuz bil şekilde gündeme gelmemesini istiyoruz. Kapıyı önemsiyoruz ve açılmasını yürekten istiyoruz. İşi sağlama almamız gerekiyor. Kapıyı kontrol altında tutarak açılmasını büyük bir sevinçle, mutlulukla bekliyoruz. Bu kapının bir daha kapanmaması için gerekli tüm tedbirler alınmalıdır. Kapıköy’de bir sağlık ekibinin olması gerekiyor. Pandemi kurallarının birebir uygulanması gerekiyor. Bu önlemler alındığı takdirde inşallah kapı bir daha kapanmayacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi