Vatandaş İdam istiyor!

Vatandaş İdam istiyor!
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Küçükçekme’de yaşanan cinsel istismar olayı, Türkiye’de idam ve yaşanan sorunları yeniden gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz günlerde Küçükçekme’de yaşanan cinsel istismar olayı, Türkiye’de idam ve yaşanan sorunları yeniden gözler önüne serdi. Yaşanan olayla ilgili 9 kişi gözaltına alınırken, bu şahısların 7’si yabancı oldu. Yaşanan olayı ve alınması gereken önlemler vatandaşa soruldu

lılara sorduk. İstismar ve çocuk tacizcilerine yönelik öfkesini dile getiren vatandaş, çocuk istismarına yeltenenlere idam uygulanması gerektiğini söyledi. Vatandaş, “Bence idam cezası böyle insanlar için gelmelidir. Bir aralar gündeme geldi ancak sonrasında gelsin diyenler oldu, kesinlikle gelmesin diyenler oldu. Bence idamın bu tür insanlar için hemen gelmesi gerekiyor. Küçük canlara artık kıyılmamalıdır. Bu yüzden de Türkiye’de idam cezası gelmelidir.” Diyerek tepkisini gösterdi.

AKKUŞ: ACİL ÖNLEM ALINMALI

Bir firmada çalışan İbrahim Akkuş yaşanan istismar olaylarıyla ilgili şunları söyledi: “Yaşanan istismar olayları çok üzücü olaylardır. Memleketimize ve ülkemize yakışmayan olaylardır. Bu tür olayların önlenmesi ve olmaması adına ciddi cezaların uygulanması gerekiyor. Çocuklarımız bizim birer canlarımız, meleklerimizdir. Devletin bu konuda ciddi tedbirler alması gerekiyor. Bu konuda adımların hızlı atılması gerekiyor. Bu çocuklar bizim kendi çocuklarımızdır. Bu yüzden devlet yetkililerinin de bunu böyle görmesi gerekiyor.”

“İDAM CEZASI GELMELİDİR”

Akkuş konuşmasının devamında, “Bence idam cezası böyle insanlar için gelmelidir. Bir aralar gündeme geldi ancak sonrasında gelsin diyenler oldu, kesinlikle gelmesin diyenler oldu. Bence idamın bu tür insanlar için hemen gelmesi gerekiyor. Küçük canlara artık kıyılmamalıdır. Bu yüzden de Türkiye’de idam cezası gelmelidir. Bu tür olayların önlenmesi gerekiyor, birilerinin bu tür olayların önüne geçmesi gerekiyor. Bu da ancak idam cezasıyla olabilecek bir şeydir. Hem ülkemize hem de anne ve babalara zarar veren bir durumdur.” İfadelerini kullandı.

AKKUŞ: MİNİKLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Ailelere de işlerin düştüğünü söyleyen Akkuş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Anne-babalara elbette ki bu konuda önemli işler düşüyor elbette ki. Ancak 4-5 yaşındaki minik çocuklardan bahsediyoruz. Bu çocuğa neler söyleyebilir ya da bunu yapan kişilere nasıl dikkat etmeleri gerektiğini nasıl anlatalım? Çocuklarımızı okullara gönderiyoruz bu canilerin nerede ne zaman çıkacağınız bilemiyoruz. Gerçek anlamda canımız yandı. Bu yüzden de sinirli ve gerginiz. Çocuğun nerede ne zaman başına ne geleceği belli değil. Ailelerden çok güvenlik güçlerinin devreye girmesi ve bu tür olayların yaşanmaması adına devletin, güvenlik güçlerinin tedbir alması gerekiyor.”

“HÜKÜM OLSA BÖYLE OLMAZ”

Fevzi isimli vatandaş da yaşanan olayları sert bir dile eleştirerek, “Allah onları kahretsin. Ne diyebilirim ki. Hakkıyla bir hüküm olsaydı, zaten böyle olmazdı. Hırsızı yakalıyorlar, ertesi gün bırakıyorlar. Aynı şekilde böyle istismarcıların da cezası büyük olmuyor. Bana göre böyle olmaması gerekiyor. İyi bir hüküm ve ceza olmadığı için ülkemizde sürekli bu olaylar meydana geliyor. Allah’ın hükmü ve dini ortadan kalktığı zaman ne yazık ki böyle oluyor. Burada anne ve baba etkeni de çok önemlidir. İslam dinine göre çocuklar büyütülmelidir. Ancak bu yeterli değil. Türkiye’de okullar büyük bir önem taşıyor. 15 yaşına kadar okuyan çocuklar dinle ilgili çok bir şey bilmiyor. Okullarda dinle ilgili her türlü bilgi ve birikim çocuklara verilmelidir. Öyle olunca böyle sorunlar olmaz. Adalet, hoşgörü ve ahlak din öğretilerek öğrenilir.” Dedi.

GÜNER: İNSANLIĞA VE İSLAM’A YAKIŞMIYOR

Türkiye’de idam cezasının olması gerektiğini savunan Şevket Güner muhabirimize şunları söyledi: “Yaşanan bu olaylar, bu rezaletten sonra Türkiye’de idam olmasını istiyoruz. 5 yaşında kız çocuğuna tecavüz etmek, onu istismar etmek insanlığa ve İslam’a yakışmayan bir durumdur. ’da yaşanan bu olayı nefretle kınıyorum ve acil bir şekilde idamın gelmesi gerektiğini söylüyorum. Bunun yanı sıra devletin bu olaylara karşı daha duyarlı olması gerekiyor. Türkiye’de son yıllarda bu olaylar çok oldu. Devletin buna göre önlemler alması gerekiyor. Ailelerin çocuklarını sosyal medyadan uzak tutması gerekiyor. Bu çok önemli. Ancak bunun dışında büyük sorumluluk devlet yetkililerine düşüyor.”

İNCİ: NASIL BU DURUMA GELDİK?

Veysi İnci isimli vatandaş ise, “Hayvan haklarının olduğuna inanan ve hayvanları koruyan bir medeniyetten bir dinden gelen toplumumuzda bu tür ağza alınmayan olayların meydana gelmesi çok üzücüdür. Bu konuda herkesin iyi bir düşünmesi ve yaptığı hataları iyi görmesi gerekiyor. Biz neden bu hale geldik diyebilmeyiz. Hayvan haklarına kadar tüm hakları gözeten biz, nasıl 5 yaşındaki küçük çocuklara zarar verecek duruma geldik. Toplumun bunu iyi düşünmesi gerekiyor. Devletin ise buna göre duyarlı olması ve buna göre adımlar atması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

“SADECE KINAMAKLA OLMUYOR”

İnsanların kendi çıkarlarını düşündüğüne değinen İnci konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ne yazık ki insanlar sadece kendi menfaatini düşünür hale geldi. Kimi siyasi rant peşinde, kimi ise sadece kendi rantını düşünür duruma geldi. Bu da sadece o insanlara değil topluma da zarar vermeye başladı. Bizim bunu öncelikle bırakmamız ve ahlaki değerlere yönelmemiz gerekiyor. Bunu herkesin yapması gerekiyor. Öğretmeninden tutun, hocasına, müftüsüne, din adamlarına, siyasi yetkililere kadar herkesin bunu düşünmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra Türkiye’de yayınlanan dizi ve filmlerde dahi buna dikkat etmesi gerekiyor. Anne-babaya da görevler düşüyor. Çocuğunun her zaman yanında olması ve takip etmesi gerekiyor. Ancak dediğimiz gibi bu iş herkese düşüyor. Şu anda sadece kınıyoruz. Bu kınamakla olmaz. Herkesin bunun üzerine düşmesi ve iyi düşünmesi gerekiyor.”

“ARTIK DUR DENİLMESİ GEREKİYOR”

Gazetemize konuşan lise öğrencisi Rümeysa da, “Son yıllarda istismar olayları arttı. Artık nasıl bir ülkede yaşıyoruz diye soruyoruz kendimize. Laik bir ülkede yaşıyoruz diyorlar ama bununla da uyuşmuyor. Bir kadın olarak şunu anlamış değilim. 5 yaşındaki bir çocuktan ne istenebilir ya da ne alınabilir? Bunu akla sığdırmak çok zor. Ülkemize yakışmıyor kesinlikle. Sadece bu değil hayvanlara tecavüz var, engelli bireylere, erkek çocuklara tecavüz dahi var. Bugüne kadar yapılması gerekenler yapılmadı. Bugüne kadar defalarca bunlar oldu. Devlet yöneticilerinin buna artık dur demesi gerekiyor. Ancak bundan sonra da bir tedbirin olacağını çok düşünmüyorum.” Diye konuştu.

 YENİ DOĞU GAZETESİ: MECNUN ÇALİ / SEHER DEMİR