VASKİ'den muhtarlarla abonelik toplantısı

VASKİ'den muhtarlarla abonelik toplantısı
Van Belediyesinin büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte köy statüsünden çıkıp mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinde içme suyu aboneliği başvurusu yapanlara Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından büyük kolaylık sağlanıyor.

İçme suyu aboneliği konusunda sürdürülen bilgilendirme toplantıları kapsamında, şehir merkezi ve ilçelerimizdeki tüm mahalle muhtarlarıyla tek tek görüştüklerini kaydeden VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emrah Çayırlı, muhtarlar aracılığıyla vatandaşlara mesaj vererek, içme suyu aboneliği için sunulan fırsatın mutlaka değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

VASKİ hizmet binası toplantı salonunda Edremit İlçesi Muhtarlarıyla ve Kadın Yaşam Merkezi toplantı salonunda İpekyolu ilçesi muhtarlarıyla bir araya gelen Çayırlı, Abone İşleri Daire Başkanlığının hazır bulunduğu toplantıda, mahalle statüsüne yeni geçen yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızın herhangi bir abone ücreti ödemeyeceğini açıkladı.

Su sayaçlarını vatandaşlarımızın kendileri taktırabileceği gibi VASKİ personelince de sayaç montajı yapılabileceğini dile getiren Çayırlı, “Tahsilatların başlamasıyla birlikte, tarifenin dörtte biri üzerinden tahsilat yapılacak olup, belirtilen sürede başvuruda bulunulması halinde aboneliklerde istenen yapı kullanma izni ya da ruhsatı istenmeyecektir” dedi.

İçme suyundaki kayıp ve kaçağın önüne geçmek, adaletli şekilde su dağıtımı yapabilmek amacıyla su kullanımının kayıt altına alınması gerektiğini vurgulayan Çayırlı, “İçme suyunu bilinçsiz şekilde kullanarak israf eden vatandaşlarımızdan kaynaklı olarak VASKİ içme suyu temini sağlamamış algısı oluşmaktadır. Bütün mahallelerimize içme suyu şebekesi çekilmiş, ihtiyaç doğrultusunda depolar ya da su kaynakları tesis edilmiştir. Verdiğimiz hizmetin sürdürülebilir olması, kalitenin artması, içme suyu kullanım bilincini geliştirmek, kayıp ve kaçağın önüne geçebilmek için abonelik yapılması büyük önem arz etmektedir. Belirlenen sürede aboneliklerini yapmayan vatandaşlarımız hakkında yasal işlem başlatılacağını da belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı, muhtarlara abonelik için yapılması gerekenlerin anlatılması ve örnek abonelik dilekçelerinin dağıtımıyla sona erdi.