VASKİ’den içme suyu, ıslah ve kaptaj çalışması

VASKİ’den içme suyu, ıslah ve kaptaj çalışması
Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, ilçelerde yaptığı gezi ve incelemelerde sorunların acil çözüm için her türlü imkanın seferber edilmesini istedi. 

  Zorluoğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında görüştüğü muhtar ve vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmalara aralıksız devam edilmesi talimatını verdi. VASKİ, verilen talimatlar doğrultusunda birçok ilçede yeni çalışmalara start verdi. VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş da, talimatlar doğrultusunda ilçelerde sağlıklı su konusunda yeni çalışmaların devam ettiğini ve kısa sürede bu çalışmaların bitirilerek halkın hizmetine sunulacağını kaydetti.

VASKİ, çalışmalar kapsamında 2017 yılında 13 ilçede 43 kaptaj ve drenajı tamamlarken, 22 kaptajın da yılsonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Yapılan ve yapılacak olan bu kaptajlarla su kaynakları korunaklı bir hale getirilerek dış etkenler nedeniyle meydana gelebilecek herhangi bir kirlenmenin ve tehlikenin önüne geçilmiş olacak.
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) İşletmeler Dairesi Başkanlığınca, ilçeleri ve mahallelerde drenaj ve kaptaj yapımı çevre düzenleme çalışması ile su kaynakları çevresi yepyeni bir görünüme kavuşacak.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, "Valimiz Murat Zorluoğlu öncülüğünde, ilçelerdeki toplantı ve incelemelerimiz sonucunda öngördüğümüz çalışmalarımız hız kesmeden sürüyor. Halkın sağlığı için temiz su kaynaklarının her eve ulaşmasına yönelik yeni projelerimiz var. Bunların bitirilmesiyle su zengini olan Van havzasında her yere temiz suyu ulaştırmış olacağız. Emeği geçen ve dağ taş demeden çalışan arkadaşlarıma ve çalışmalar sırasında bizlerden yardımlarını esirgemeyen mahalle muhtarlarına da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.