VASKİ'den açıklama! Elektirik kesintileri Su'yu olumsuz etkiliyor

VASKİ'den açıklama! Elektirik kesintileri Su'yu olumsuz etkiliyor
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü yaşanan su kesintililerinin elektirik kesintilerinden olduğunu duyurdu.

- VASKİ'den yapılan açıklamada; "Van kentinde 2 gündür yaşanan olumsuz hava şartlarından dolayı elektirikler kesilmektedir, elektirik kesintilerinden dolayı kentin bir çok yerine su verilememektedir. VASKİ yetkilileri VEDAŞ yetkilileriyle birlikte elektirik kesintilerinden yaşanan olumsuzluğu gidermek için sürekli bilgi alış verişinde bulunarak konu takip edilmektedir.

VASKİ İçme Suyu Daire Başkanlığınca yapılan açıklamada, kentin değişik yerleşim yerlerinde su depolarında yaşanan elektirik kesintilerinden dolayı su verilemediğini belirten yetkililer,  su depolarından  yerleşim yerlerine motorlar vasıtasıyla su verilmektedir. ani elektirik gidiş gelişleri motor ve pompalara zarar vermektedir. elektirk gelmesi halinde depolardaki doluluk oranına ulaşamadan tekrar kesilmesi yaşanan su sıkıntısını daha fazla hissedilmesine sebep olmaktadır. VEDAŞ çalışanlarından sürekli bilgi aldıklarını VEDAŞ çalışanlarının sorunu gidermek için konu takibi yapıldığını belirtti. Elektiriklerin gelmesi halinde düzenli olarak su verileceği duyruldu." denildi.