VASKİ, Muradiye ve Çaldırdan'da incelemelerde bulundu

VASKİ, Muradiye ve Çaldırdan'da incelemelerde bulundu
Van Su ve Kanalizazyon İdaresi(VASKİ) Genel Müdürlüğü yeni yönetimi hizmet atağı başlatarak, il merkezi ve ilçelerde yeni su ve kanalizasyon hatları için yoğun çalışma proğramı yürütüyor.

Muradiye ve Çaldıran'da yeni projeler hayata geçirilirken, devam eden çalışmalarla ilçelere sağlıklı içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları ile ilgili yeni gelişmeler masaya yatırıldı. VASKİ Genel Müdürü A.Vahap Gezgen,  beraberinde bulunan daire başkanları ile birlikte Muradiye ve Çaldıran'da devam eden çalışmaları yerinde incelediler.

Muradiye Kaymakamı Mehmet Fatih Çelik ile de bir araya gelen Gezgen, birlikte çalışma alanlarında inceleme yaptılar. Vaski Genel Müdürü Gezgen ve Muradiye Kaymakamı Çelik ilçede yapılacak çalışmalar ile ilgili detaylı bir görüşme gerçekleştirdiler.

Muradiye'de devam eden kanalizsayon hat çalışmalarını da yerinde inceleyen Gezgen, yetkililerden bilgiler alarak, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Muradiye'nin yaklaşık 40 yıl önce yapılan içme suyu depoları ile şebekesinin sağlıksız olduğunu belirten Gezgen, depoların tümünü yeniden onararak standardlara uygun hale getireceğiz. Bizim için halkın sağlığı önceliklidir. Depolar tam bir mezbelelikti. Sular çamur olarak akıyor.Bu ihmalleri gidermek adına gereken tüm tedbirleri alarak, sağlıklı içme suyu vermenin gayreti içinde olacağız. Ekiplerimize yeni çalışmalarda gösterdikleri başarıdan dolayı teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Çaldıran'da ise Kanalizasyon çalışmasının başlatılacağı güzergah üzerinde inceleme yapan Gezgen, yapımı devam eden Kazgölü içme suyu projesi çalışmalarını takip ederek, proje hakkında da bilgiler aldı.