VASKİ' den 2 yeni terfi merkezi! 4 Mahallenin su sorunu çözülüyor

VASKİ' den 2 yeni terfi merkezi! 4 Mahallenin su sorunu çözülüyor
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı tarafından Van İli Edremit İlçesi terfi binası, terfi hattı ve bekçi kulübesi inşaatı yapım işine devam ediyor.

- Terfi merkezi basma hattında 800'lük çelik boru kullanılacak inşaat için 2 milyon 433bin TL spiral kaynaklı çelik boru alımı ve sözleşme bedeli olarak 1milyon 882 bin TL bedel ödenmiş olacak.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı tarafından 1 nolu ve 2 nolu su depolarına terfi merkezleri inşaatlarına başladı. bu yeni 2 terfi merkeziyle Bejingir su kaynağından gelen su 1 nolu su deposundan 2 nolu su deposuna 2 nolu su deposundan da 3 nolu su deposuna su aktarımını yapacak.



Kentin yukarı kısımlarında kalan mahalleleri besleyen su depolarını, Bejingir su kaynağından gelen suyla besleyecek olan terfi merkezleri, VASKİ teknik ekiplerince günü birlik kontrol ediliyor.



Kentin yukarı kısımlarında kalan mahallelerin içme suyunu karşılayan 30 adet sondaj kapatılarak yerine doğal kaynak olan Bejingir su kaynağından gelen su verilecek. Doğal suyu kullanacak olan Hacıbekir, Karşıyaka, Seyit Fehim, Yeni Mahalle yeni su terfi merkezleriyle istenildiği takdirde mevcut su oranını 2 katına çıkarabilecek.



Yaz mevsiminin bu aylarında yaşanan su sıkıntılarının temel sebeplerinden biri olan içme suyuyla bahçe sulamalarının yapılmasından kaynaklı su kaybı yeni terfi merkezleri ile önlenmiş olacak.