Vanspor'da deprem!

Vanspor'da deprem!
Vanspor'da haftalardır devam eden kötü gidişatın ardından flaş istifa kararı geldi!

Vanspor'da son haftalardaki kötü gidişat sürerken, takımın evinde aldığı son mağlubiyetin ardından yönetimden flaş istifa kararı geldi. Büyükşehir Belediye Spor Kulübü yönetimi bugün alınan 1-0'lık Pazarspor mağlubiyeti sonrası istifa kararı aldı.

Kulüp başkanı Servet Yenitürk, flaş açıklamalar yaparak istifa ettiklerini söyledi. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Yenitürk, açıklamasında, "Bildiğiniz üzere biz Vanspor'a kendi isteğimizle gelmedik. Daha önce de sürekli bahsettiğimiz gibi önceki dönem Valimiz ve genel sekretirimizin defalarca aramaları sonucu ben görüşmeler yapıp takımın başına geçtim. Van söz konusu olunca ben de hiç bir şekilde kaçmadım. Geldğimiz günden bu tarafa da bazı sponsorluklar ve bazı katkılar söz konusu oldu. Bizim ilk yönetimimizde bazı işadamları vardı ama bu isimlerin çok katkısı olmadı. Bir buçuk yıl içerisinde tamemen yalnız kaldık. Bugüne kadar elimizden geldiğince gereken her şeyi yapmaya çalıştık. Ben de imkanlarım dahilinde bir şeyler yapmak için mücadele ettim. Yalnız kalmama rağmen, sıkıntılar yaşamama rağmen bu işi devam ettirmeye çalıştım. Önceki Valimiz gittikten sonra da tamamen yalnızlaştık. Yeni Valimiz ve genel sekreterimiz de bu kondua destek olmayacaklarını söyledi." YENİTÜRK: BİZDEN BURAYA KADAR Yenitürk istifa kararını şöyle duyurdu. "Bizim de imkanlarımız buraya kadardı. Bundan sonra bu işi götüremeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Hiç bir işadamı bu kadar büyük bir yükün altında kalamaz. Bütün yük üzerimde kaldığı için kendi iş hayatımda zarar görmeye başladım. Bundan dolayı karar aldık. Biz buraya kadar yapabildik." dedi. Yenitürk ayrıca, "Biz olağanüstü kararı çağrısında bulunuyoruz. Yarın yönetimi toplayıp bunun kararını alacağız. Burdan da takımın başına geçmek isteyen işadamlarımızı davet ediyoruz. Takıma sahip çıkmak isteyen varsa gelsin sahip çıksın. Bunu buradan da duyuruyoruz."

BUGÜN İTİBARİYLE MASRAFLARI KARŞILAYAMAYACAĞIZ!

"Bugünden sonra bugünden sonra takımın artık masraflarını karşılayamayacağımızı belirtmek istiyoruz. Van'ın siyasileri, Valileri, belediyesi gerekirse geçici yönetim oluştursunlar, kongreye kadar bu yönetim işi götürsün. Kongrede de kim gelirse biz de yanlarında yer alırız. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini istiyoruz. Takımımız deplasmana gidemezse takımımız hükmen yenik sayılacak ve 3 puanımız da silinecek. İkinci deplasmana gitmemek takımın küme düşmesi demektir. Vanspor'a yazıktır. Vanspor Van'ın değeridir. Vanlılara Vanspor'a sahip çıkma çağrısı yapıyoruz. Biz buraya kadar getirebildik, bundan sonrası için imkanı olanların, devletimizin, siyasilerin takıma sahip çıkması gerekiyor.

TARAFTARA SİTEM ETTİ

"Bir de bizim taraftarımız biraz tahammülsüz. Yediğimiz cezalardan dolayı ciddi sıkıntılar çektik. Bir çok futbolcumuz bu noktada sıkıntılar yaşadı, bırakmayı bile düşündü. Son haftalarda tahammülsüzler yüzünden cezalar da yedik. Bu da bizi zora soktu. Bu bizden önce de vardı. Diğer yönetimler de aynı şeyleri yaşadı. Hep birbirimize düşmüşüz." dedi.

KAYNAK: ŞEHRİVAN GAZETESİ