Vansesi Gazetesi’nde mizah sayfası dönemi

Vansesi Gazetesi’nde mizah sayfası dönemi
Van’ın ilk gazetesi Vansesi, bir ilke daha imza atarak hafta sonları mizah sayfası yayınlamaya başlıyor. 

1937 yılında yayınına başlayan Van'ın ilk gazetesi olan Vansesi, Van basın tarihinde bir ilke daha imza attı. Van kültürü, tarihi ile ilgili soruların yer aldığı her gün kutu, cumartesi günü çengel, sudoku ve kare bulmacadan oluşan tam sayfa bulmaca yayınlayarak gazete okunurlarının ruh sağlığına, kültür birikimine önemli yararlar sağlayan Vansesi Gazetesi, bugünden itibaren her cumartesi günü gazetenin yazar ve karikatüristi Hikmet Aksoy tarafından hazırlanacak “Uyyy!..Cısss!..” adıyla mizah sayfası yayınlayacak.

“UYYY!..CISSS!.. MİZAH SAYFASI”

Vansesi’nin yeniliklerine devam ettiğini belirten Vansesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İkram Kali, “Her gün bulmaca köşesi, cumartesi bulmaca sayfası, perşembe günleri Van Yazarlar ve Şairler Derneği işbirliği ile yazarlarımızın ve şairlerimizin sesini duyurmak, genç yazarları teşvik etmek amacıyla Mavi Şehrin Kalemleri adıyla şiir, makale, öykü ve fıkraların yer aldığı edebiyat sayfası yayınlıyoruz. Gazetemizde bugünden itibaren bir yenilik daha yaptık. Duayen gazeteci usta yazar- karikatürist Hikmet Aksoy ağabeyimiz, Vansesi okurları için her cumartesi fıkraların, karikatürlerin yer alacağı ‘Uyyy!..Cısss!..’ adıyla mizah sayfası hazırlayacak. Hafta sonları okurlarımız haberlerimizin yanında mizah ve bulmaca sayfalarımızla keyifli güzel bir gün geçirecek. Van’da 80 yıldır günlük yayın yapan Vansesi Gazetemizin değerli okurlarına ayrıcalık yaşatıyoruz. Özel haber, spor, yorum, röportaj, karikatür, şiir, köşe yazıları, sağlık köşesinin yanı sıra yeni bulmaca, edebiyat ve son olarak da mizah sayfasıyla daha kaliteli okunabilir saygın bir gazete ile kültür hizmeti de veriyoruz” dedi.

Kali, Van’ın 80 yıllık bağımsız, tarafsız ve özgür gazetesi Vansesi’nin yalnızca gazetecilik yaptığını belirterek, “Okurlarımıza daha iyi bir gazete sunmayı amaçlıyor. Geçen yıl her gün genel kültür, tarih, coğrafyanın yanı sıra Van'ın tarihi ve kültüründen oluşan kutu bulmaca, cumartesi günü sudoku, çengel, kare bulmacalardan oluşan tam sayfa bulmaca geleneği başlattık. Van ile ilgili soruların yer aldığı bulmaca, okurlardan ve Vanlılardan büyük ilgi gördü. Şimdi köşe yazıları okurlarımız tarafından ilgiyle okunan, karikatürleri beğeni gören aksakal gazeteci, usta yazar ve karikatürist Hikmet Aksoy, okurlarımızı çizgileriyle düşündürecek, fıkralarıyla güldürecek. Dünyanın ve ülkemizin farklı şehirlerinde karikatür sergileri açan, çeşitli ödüller kazanan gazeteci-yazar karikatürist Hikmet Aksoy, ülkemizde ve dünyada yaşanan güncel olayları karikatürize ederek tarihe not düşecek" ifadelerini kullandı.

“MİZAH SAYFASI GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜRECEK”

Gazete okuyucularından yeniliklerle ilgili olumlu tepkiler aldıklarını kaydeden Vansesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İkram Kali, “Kentimize, okurlarımıza ve ülkemize karşı sorumluluklarımız var. Doğru, tarafsız, güncel haber vermenin yanı sıra okurlarımızı mutlu eden, kimi zaman güldüren kimi zaman da eğlendiren sayfalar hazırlıyoruz. Büyük bir emekle hazırlanan sayfalar, okurlarımızdan büyük ilgi görüyor. Çabamız daha fazla okur ve kentin kültürüne katkı yapmaktır. Vanlıların buluşma adresi, sesi, gözü, kulağı olan Vansesi'nin önceliği, Van'ın ve Vanlıların sesini duyurmaktır. Biz gazete olarak haber ve bilgi akışı sağlamanın yanında yerel yönetimlerin vitrini, halkın diliyiz. Van için çaba gösteren kurum, kuruluş ve kişilere destek sağlamak, toplumun dertlerinin dile getirilmesi için varız. ‘Uyyy!..Cısss!..’ mizah sayfasını hazırlayan yazar ve karikatürist Hikmet Aksoy’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Vanses’nin 6. sayfadaki “Uyyy!..Cısss!..” ilk mizah sayfasında ise; “ABD kıvırıyor!, Seçim heyecanı gümbür gümbür, Hoppalaaa!..., Beni etkilemeyi, Gaaaaak!..., Anayasa Mahkemesi hava aldı!” fıkraları ile farklı konuları çizgilerle ele alan 7 adet karikatür yer alıyor.