VANODER toplantısında Önemli kararlar alındı!

VANODER toplantısında Önemli kararlar alındı!
Van Otelciler Derneği (VANODER) tarafından, 2019 yılı turizm sezonu ilk değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. VANODER Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Yeşilağaç, toplantıda önemli kararlar aldıklarını söyledi.

 Van Otelciler Derneği (VANODER) tarafında, 2019 yılı turizm sezonu ilk değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, VANODER Yönetim Kurulu üyeleri ile sektör temsilcileri katıldı.

 

“VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU”

Toplantı ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan VANODER Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Yeşilağaç, verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

2019 yılı içinde, turizm sezonuna dair Van’da neler yapılabileceğini mercek altına aldıklarını belirten Yeşilağaç, “Van’ın şu anki turizm potansiyelini ve turizmde bulunduğumuz noktayı konuştuk, genel bir değerlendirme yaptık. Neler yapılabilir, diye. Ve tabi ki birtakım ortak sonuçlara vardık” dedi.

TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

Toplantıda yapılan değerlendirmeler ardından ortak kararlar aldıklarını ve bunları uygulamak için zaman kaybetmeden harekete geçeceklerini ifade eden Yeşilağaç, alınan kararları da başlıklar halinde şöyle sıraladı:

“1-İlimizin turizm potansiyelini arttırmak

2- Mevcut pazarları korumak ve geliştirmek,

3-Irak ve Ermenistan başta olmak üzere yeni pazarlara yönelik çalışmalar yapmak,

4- İldeki sektör temsilcisi kuruluşlarda kaliteyi önceleyen çalışmalar yapmak,

5- Turizm faaliyetlerinin diğer bileşenleriyle işbirliğini geliştirmek,

6- İlimizin dış turizm alanında tanıtımına katkı sağlayacak seminer, fuar ve konferanslara katılımı sağlamak. 

Bu başlıklar altında kararlar aldık.

Tabi, VANODER olarak, sektör yetkilileri olarak, bu kararların gereğini yerine getirmek için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. 2019 için başka pazarlara yönelmemiz gerektiği çok açık bir şey. Bunun üzerinde çok duracağız.”

OTELLERDE SON DURUM

VANODER Yönetim Kurulu Başkanı Yeşilağaç, Van’daki otellerin şu anki durumuyla ilgili de bilgi verdi.

Otellerin sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini ifade eden Yeşilağaç, şunları söyledi:

“Şu anda otellerde doluluk oranı, yüzde 30-40 civarında. Ciddi anlamda bir sıkıntı yaşıyoruz turizm sektörü olarak. Tabi kış şartları da var, bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor, 15 Şubat’tan itibaren az da olsa bir artış bekliyoruz. Bunun yanı sıra İran’da Nevruz tatili olacak, fakat şöyle bir durum var, geçen seneye nazaran istediğimiz rezervasyonlar olmamış, Mart ayına kısa bir süre kalmasına rağmen talep az, daha önceki senelerde bu tarihlerde ciddi bir rezervasyon oluyordu, neredeyse Mart ayına 4 ay kala bütün oteller doluyordu. Tabi bunun da nedeni İran’da çıkış harçlarına uygulanan zam… Bunun etkisi çok. Tabi bu sadece Van’ı da değil, tüm Türkiye’yi etkiliyor. Bekliyoruz, bakalım önümüzdeki günlerde doluluk oranlarımız ne olacak.”

Prestij Gazetesi : Adil HARMANCI