Vanlı ressamlar sosyal medya'da grup kurdu - Van Haber

Vanlı ressamlar sosyal medya'da grup kurdu - Van Haber
Van'da seslerini duyurmaya çalışan bir grup ressam "Tuşba Sanatçılar Grubu" adı altında bir paylaşım sitesi kurdu.
Van'daki en önemli sorunlardan biri de, sanatçıların kendilerini ifade etmede yaşadıkları sıkıntılar. Bu kesimlerden biri de hiç kuşku yok ki ressamlar. Van'da resim sanatıyla uğraşan önemli bir ressam kitlesi var, ancak bir sergi alanının olmaması ve tanıtım konusunda yaşanan eksiklikler ressamları adeta kayıp hale getiriyor.

Şimdiye kadar ressamların özellikle Şişli Öğretmen Evi'nde yapmaya çalıştıkları sergiler de yeterli ölçüde ilgi görmeyince ressamlar kendilerini tanıtmak ve eserlerini sergilemek için farklı yollara başvuruyorlar.



SİTE KURDULAR

Van'da bir araya gelen bir grup ressam "Tuşba Sanatçılar Grubu" adı altında bir site kurdu. Bir tartışma alanına da yer verilen sitede her türlü sanatsal paylaşımlar yapılabiliyor. İl genelinde ve il dışında birçok ressam buraya üye olarak tartışmalara katılıyor ve eserlerini tanıtma imkânı buluyor. Sanatçılar yaptıkları yorumlarıyla birbirlerine katkıda bulunmaya çalışıyorlar.



"SANATÇIYA DEĞER VERİLMİYOR"

Sitenin kurucularından ressam Saruhan Yaman, gazetemize yaptığı açıklamada, henüz bir aylık bir süresi olmasına rağmen şimdiye kadar 432 kişinin siteye üye olduğunu söyledi.



Van'da sanatçının adeta kayıp olduğunu belirten Yaman, "Ne yazık ki sanatçıya değer verilmiyor. Araştırılsa çok önemli ressamlar var Van'da, ancak ellerinden tutan olmayınca, kendilerini tanıtacak imkanlar sağlanmayınca kayıp durumdalar. Van bunu hak etmiyor. Yetkililerimizi, kurumlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kendi çabamızla böyle bir site kurduk, umarız hiç değilse bu şekilde bir nebze de olsa kendimizi kendi imkanlarımızla tanıtmış oluruz." diye konuştu.

Haber: M. Selim KURT