Van’lı MUAY THAİCİLER büyük başarı

Van’lı MUAY THAİCİLER büyük başarı
Türkiye Muay Thai Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan ve Adana İl Temsilciliği tarafından 22 ilden 517 sporcunun katılımı ile yapılan “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri İller Arası Muay Thai Turnuvası ”na katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Muay Thai sporcuları 5 Birincilik, 9 İkincilik ve 3 Üçüncülük Madalyası ile döndüler.

Türkiye Muay Thai Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan ve Adana İl Temsilciliği tarafından, Nihat Geven Spor Salonu’nda dört gün süren ve 22 ilden 517 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri İller Arası Muay Thai Turnuvası müsabakaları minikler, yıldızlar, gençler, büyükler bay ve bayan olmak üzere toplamda 4 kategoride yapıldı. Adana’da yapılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri İller Arası Muay Thai Turnuvasında dereceye girmek için rakipleriyle kıyasıya bir mücadele sergileyen, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Muay Thai sporcuları 5 Birincilik, 9 İkincilik ve 3 Üçüncülük madalyasının sahibi oldular.



Muay Thai Antrenörü Sinan Ağlar ise yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Muay Tahai Federasyonumuzun 2016 yılı faaliyet programında yer alan ve Adana İl Temsilciliğimiz tarafından düzenlenen, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri İller Arası Muay Thai Turnuvasına bizlerde ilimiz adına katılarak zorlu ve çekişmeli müsabakalar sonunda ilimize 5 Birincilik, 9 İkincilik ve 3 Üçüncülük madalyası kazandık. İlimiz adına böylesi güzel ve anlamlı bir turnuvaya katılmanın ve bu turnuvadan dereceler ile dönmek bizleri çok mutlu ediyor. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri İller Arası Muay Thai Turnuvasına katılarak ringe çıkan bütün sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyoruz. Bizlerin bu yarışmaya katılmasında emeği geçen başta Van Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen bütün herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise şöyle konuştu, “Muay Thai branşının Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de hızla yaygınlaşmaya başladı. Bu sayede kentimizden başarılı sporcu yetiştirerek, Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları elde etmeyi hedefliyoruz. İlimizde Muay Thai sporcularımız katıldıkları birçok müsabakalarda kazanmış oldukları başarılarından ötürü ilimizin adından sıkça bahsettiriyorlar. Muay Thai takımımızın sporcularından Yunus Turan ve Kubilay Tarhan’da 25-30 Ağustos 2016 tarihleri arasında Tayland’da yapılan IFMA-2016 Gençler Muay Thai Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi dünya birinciliğine taşıyarak bu başarılarını 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine armağan etmişlerdi. Bu anlamlı turnuvalara katılarak ilimizin adından bahsettiren bütün sporcularımızı ve antrenörümüz Sinan Ağlar’ı bir kez daha yürekten kutluyor. Kendilerine bundan sonra katılacakları müsabakalarda başarılar diliyorum.” Dedi.