Vanlı Kayakçılar Kars’tan birincilik ve ikincilik madalyaları ile döndüler

Vanlı Kayakçılar Kars’tan birincilik ve ikincilik madalyaları ile döndüler
Türkiye Kayak Federasyonu 2017 yılı faaliyet programında yer alan ve Kars Sarıkamış’ta yapılan K2 Ligi Kayak Yarışmaları’na katılan, Van’lı kayakçılar farklı kategorilerde birincilik ve ikincilik madalyaları ile döndüler.

Türkiye Kayak Federasyonu 2017 yılı faaliyet programında yer alan ve Kars Sarıkamış’ta 18 ilden toplam 54 bay ve bayan sporcunun katılımı ile yapılan, K2 Ligi Kayak Açılış Yarışmalarına 5 sporcu ile katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kayak takımı sporcularından Melike Bilir Klasik Teknik ve Paten Teknik yarışmalarında Birinci, Meryem Sena yurtsever ise Klasik Teknik ve Paten Teknik Yarışmalarında İkincilik elde ederken; Van’lı bir diğer kayakçı Dilara Ertaş ise Üçüncülük Madalyasının sahibi oldu. İki gün devam eden yarışmalarda dereceye girebilmek için birbirleri ile kıyasıya mücadele sergileyen kayakçılar, kayak severlere unutulmaz bir yarışma izlettiler.

Van’lı kayakçılardan Melike Bilir, Meryem Sena Yurtsever ve Dilara Ertaş Kars Sarıkamış’ta yapılan K2 Ligi Kayak Açılış Yarışmalarında farklı yaş grupları ve kategorilerinde aldıkları Türkiye Birinciliği, Türkiye İkinciliği ve Türkiye Üçüncülüğü dereceleri ile Kayak Federasyonu tarafından 25 ve 27 Ocak 2017 tarihleri arasında Ağrı’da yapılacak olan, K2 Ligi Kayak Eleme Yarışmalarında Van’ı temsil edeceklerdir.



Kars Sarıkamış Kayak Tesislerinde yapılan ödül töreni sonunda konuşan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Antrenörü Halis Korkmaz yaptığı açıklamasında şu konuşmalara yer verdi; “Türkiye Kayak Federasyonumuz tarafından Kars Sarıkamış Kayak Tesislerinde iki gün süren ve 54 kayakçının dereceler elde etmek için birbirleri ile kıyasıya mücadelelerin sergilendiği, K2 Ligi Kayak Açılış Yarışmalarına bizlerde 5 sporcumuz ile katıldık. Sporcularımızdan Melike Bilir; Klasik Teknik ve Paten Teknik yarışmalarında birincilik elde ederken kayakçılarımızdan Meryem Sena Yurtsever’de aynı yarışma ve kategorilerde ikincilik madalyasının sahibi oldu. Bu güzel başarılara bir başarıyı da diğer kayakçımız olan Dilara Ertaş’ın Paten Teknik yarışmalarında aldığı üçüncülük madalyası ile ekledi. Her üç sporcumuzu da aldıkları bu güzel başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.



Sporcularımız kazanmış oldukları bu başarılarından dolayı farklı tarihler arasında Ağrı’da yapılacak olan K2 Ligi Kayak Eleme Yarışmalarına katılma hakkı kazandılar. İnşallah yine Ocak ayı içerisinde katılacağımız yarışmalarda da en güzel başarılar ile ilimizi temsil edeceğimize inanıyoruz. Sporcularımıza şimdiden katılacakları yarışmalarda başarılar diliyoruz. İlimiz adına katıldığımız müsabakalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.