Vanlı judocular Türkiye finallerinde

Vanlı judocular Türkiye finallerinde
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından Adıyaman’da yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Yarı Final Şampiyonası’nda Van’ı temsil eden Judocular 1 Birincilik, 2 İkincilik ve 1 Üçüncülük madalyası kazanarak Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Türkiye Finallerine çıkmaya hak kazandılar.

- Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Judo Federasyonu tarafından Adıyaman’da 14 ilden 180 erkek ve 140 kız olmak üzere toplamda 320 judocunun katılımı ile gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Yarı Final Müsabakalarına 6 sporcu ile katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo takımı sporcularından 30 kiloda Taha KARATAŞ, 34 kiloda ise Talha KARATAŞ İkincilik madalyasının sahibi olurken, 42 kiloda Umut ERTAN Üçüncü ve 57 kiloda ise Hatice BOZTAŞ Birincilik Madalyası kazanarak Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandılar
           
Adıyaman Yeni Mahalle Spor Salonunda yapılan ödül töreni sonunda konuşan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü Rakip Aslan ise yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Judo Federasyonumuz tarafından Adıyaman ilimizde düzenlenen 14 ilden 180 erkek ve 140 bayan olmak üzere toplam 320 judocu sporcumuzun katılımı ile düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Yarı Final müsabakalarına bizlerde ilimizi temsilen 6 sporcumuz ile katıldık. Sporcularımızın hepsi farklı kilo ve kategorilerde bizleri mutlu edecek dereceler aldılar. 1 sporcumuz birincilik, 2 sporcumuz ikincilik ve 1 sporcumuz da üçüncülük madalyası ile ilimizi, Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Türkiye Finallerinde temsil etme hakkı kazandılar.



Sporcularımız farklı illerde farklı tarihler arasında yapılan, Anadolu Yıldızlar Ligi Grup, Çeyrek Final ve Yarı Final Müsabakalarında zorlu ve çekişmeli karşılaşmalar ile rakiplerini mağlup ederek ilimizi Türkiye Finallerinde temsil etmenin mutluluklarını bizlere yaşattılar. İlimiz adına bu güzel dereceleri kazanarak bizlere bu mutluluğu yaşatan sporcularımızı bir kez daha kutluyorum. Buradan son olarak ilimiz adına en başından beri bu aldığımız güzel başarılarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta il müdürlüğümüz olmak üzere bütün emeği geçenlere kendim ve bütün judocu sporcularım adına bir kez daha teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.