Vanlı Judocu Ejder Toktay’a bir şampiyonlukta Erzincan’dan

Vanlı Judocu Ejder Toktay’a bir şampiyonlukta Erzincan’dan
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Judo Federasyonu tarafından, Erzincan’da düzenlenen Liseler Arası Gençler Judo Grup Müsabakalarına katılan, Van’lı Judocu Ejder Toktay 50 kg. Altın Madalyanın sahibi oldu.

Erzincan’da 5-6-7 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılan Liseler Arası Gençler Judo Grup Müsabakalarında Türkiye genelinden 200’e yakın sporcu mücadele etti. Yapılan müsabakalara katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü judo takımı sporcularından Ejder Toktay 50 kiloda birincilik madalyası elde ederek; 25 ve 26 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak olan Liseler Arası Gençler Judo Final Müsabakalarında mücadele etme hakkı elde etti.

25 ve 26 Mart 2017 tarihleri arasında Kırşehir’de yapılacak olan Okullararası Judo Türkiye Şampiyonasına katılmak için rakipleriyle kıran kırana mücadele sergileyen Van’lı Ejder Toktay yapılan ödül töreni ile madalyasını Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Volkan Burak MUMCU ve diğer protokol üyeleri tarafından aldı.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü Rakip Aslan ise yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Türkiye Judo Federasyonumuz tarafından Erzincan’da yapılan ve 3 gün süren Liseler Arası Gençler Judo Grup Müsabakalarına ilimiz adına sporcumuz Ejder Toktay katıldı. Sporcumuz 50 kg kategorisinde bütün rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Judocumuz kıran kırana mücadele ettiği rakiplerini mağlup ederek, 25 ve 26 Mart 2017 tarihleri arasında Kırşehir’de yapılacak olan Okullararası Judo Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil etme hakkı kazandı.Yapılan müsabakalarda rakipleriyle centilmence mücadeleler sergileyen bütün sporcularımızı ve kazanmış olduğu başarısından dolayı sporcumuz Ejder Toktay’ı bir kez daha yürekten kutluyorum.



Liseler Arası Gençler Judo Grup Müsabakalarında ise başarılar sergileyerek, Türkiye Şampiyonasına katılacak bütün sporcularımıza şimdiden başarılar diliyor; İlimiz adına bizlere vermiş olduğu destek ve ilgilerinden dolayı başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.