Vanlı İşadamı Kandaşoglu VATSO'nun kuruluşunu açıkladı

Vanlı İşadamı Kandaşoglu VATSO'nun kuruluşunu açıkladı
Vanlı İşadamı Zahir Kandaşoglu düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Van Ticaret ve Sanayi İş dünyası Derneği'ni (VATSO) kurduklarını açıkladı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı İşadamı Zahir Kandaşoğlu öncülüğünde Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) kuruluşunu gerçekleştirdi.

Sabah kalvaltısında Van’daki yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya gelen Zahir Kandaşoğlu ve VATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, neden böyle bir dernek kurduklarını ve amaçlarını anlattı.

VATSO’YA VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI ÜYELERİ ÜYE OLABİLİR


Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği’ni 264 iş adamının bir araya gelerek kurdukları belirten Zahir Kandaşoğlu, “Derneğimizin kuruluş aşamasında yer alan arkadaşlarımzn işletmeleri 1950 yılından bu yana Van’da dürüst namuslu ve çeki yazılmadan ticaret yapan iş adamları, sanayiciler, tüccarlar ve esnaflardır. Kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz derneğimize Van Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin hepsi üye olabilir. Yakın zamanda derneğimizin üye sayısı 4-6 binleri bulacak” dedi

VAN’IN LOBİSİ OLACAĞIZ


Van’ın sorun ve konularını takip edip gündeme getiren bir lobisinin bulunmadığına dikkat çeken Kandaşoğlu, “Van’ın konu ve sorunlarını gündeme getiren, takip edip etki oluşturan, kamuoyunun gücünü Van’ın faydası için harekete geçiren bir lobi yok. Sendikalar, STK’lar ve vakıflar birleşemiyor. Ben de dâhil herkesin içinde ben nereye gelebilirim hesabı var. Böyle olunca kimse bir araya gelemiyor. Biz Van’daki siyasetçilerin, sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan yöneticilerin, kanaat önderlerinin yanlış olan bu davranıştan kurtulup, Van için birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi için çalışacağız. Van’ın bir lobisi olsaydı, çevre yolumuz ve stadyumumuz da olurdu. Biz çalışmalarımızı Van’ın bir lobisi olarak gerçekleştirip, Van’a ve Van halkına karşı olan sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” dedi.

Dernek amaç ve faaliyetleri hakkında da bilgi veren VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, yapılan yanlışları ve yanlış yapanları basının eleştirmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi