Vanlı Güreşçi Türkiye birinciliği ile döndü

Vanlı Güreşçi Türkiye birinciliği ile döndü
Vanlı Güreşçi Nevroz Demir Elazığ'dan Türkiye birinciliği ile döndü

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2019 faaliyet programında yer alan ve Elazığ Spor Salonunda yapılan Okul Sporları Güreş Müsabakalarına katılan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Takımı sporcularından Nevroz Demir 87 kiloda Türkiye Birincisi oldu.

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Elazığ’da yapılan ve 45 ilden 201 sporcunun katılımı ile birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne olan Okul Sporları Yıldızlar Güreş Müsabakalarına Van’dan katılım sağlayan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Güreşçileri ezeli rakiplerini minderde mağlup ederek farklı kategorilerde ilimize 1 Türkiye birinciliği, 1 Türkiye üçüncülüğü ve 1 Türkiye beşinciliği madalyasının sahibi oldular.

Elazığ Spor Salonunda 45 ilden 201 sporcunun mindere çıkarak rakipleri, ile kıyasıya mücadelelerin sergilendiği Okul Sporları Yıldızlar Güreş Müsabakalarına katılan; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü güreşçilerinden 87 kiloda Nevruz Demir Türkiye birinci olurken, serbest stil kategorisi 92 kiloda Yusuf Başaran Türkiye Üçüncüsü ve 74 kiloda ise Baran Kara Türkiye beşinciliği madalyasının sahibi oldu.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Antrenörü Cahit Cevizci yaptığı açıklamasında şu konuşmalara yer verdi; “Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından, Elazığ ilimizin ev sahipliğini yaptığı ve 45 ilden 201 güreşçimizin minderde ter döktüğü, Okul Sporları Yıldızlar Güreş Müsabakalarına bizlerde ilimiz adına 8 sporcumuz ile katılım sağladık.

Güreşçilerimiz çıktıkları minderden rakiplerini mağlup ederek ilimize 1 Türkiye birinciliği, 1 Türkiye üçüncülüğü ve 1 Türkiye beşinciliği madalyası kazandılar. İlimiz adına böyle güzel başarılara imza atarak bizlere bu mutluluğu yaşatan güreşçimizi bir kez daha tebrik ediyoruz.

Sporcularıyla gurur duyduklarını belirterek sporcularının disiplin içerisinde antrenmanlara eksiksiz katıldıklarını vurgulayan Güreş Antrenörü Cahit Cevizci, ileriki tarihlerde yapılacak olan diğer müsabakalarda daha iyi dereceler elde edeceklerine inandıklarını belirtti. Katıldığımız yarışmalarda bizlerden destekleri esirgemeyen başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.