Vanlı gençler şiirle buluştu

Vanlı gençler şiirle buluştu
Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) düzenlenen “Şiirler Gençlerle Buluşuyor” programı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül’ün katılımı ile gerçekleşti.
Bazı program ve denetlemeler için Van’a gelen KYK Genel Müdür Yardımcısı Özgül, KYK yurtlarının yemekhanelerini inceledikten sonra YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezinde düzenlenen programa geçti.

Burada gençlere seslenen Özgül, bu tür programların önemine işaret ederek, “Bu tür programlara katılarak, değerli şairlerimizi dinleyip medeniyetimizi ve geçmişimizi öğreniyoruz. Sanat ‘olsa da olur olmasa da olur’ diyeceğimiz tarzından bir şey değildir. Bu ekmek kadar aş kadar önemlidir. Sanatla öz güven kazanıyoruz. Bunun bilincinde olmalıyız. Bizler sizleri önemsiyoruz. Bizler yaklaşık 2 milyon öğrencimize ayda 400 TL olmak kredi ve burs veriyoruz. Bunları ülkemizin geleceği olan sizler için yapıyoruz. Bizlerin Çınaraltı söyleşisi adı altında yaptığımız programla şairlerimizi gençlerle buluşturuyoruz” dedi.
Özgül ayrıca bir sene içerisinde Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) müracaat eden herkese yurt imkanı sunmayı da planladıklarını sözlerine ekledi.
Konuşmanın ardından şiir okuyan geçler katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Program sonrasında ise katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.