Vanlı Boksörler Hatay’dan madalyalar ile döndüler

Vanlı Boksörler Hatay’dan madalyalar ile döndüler
Türkiye Boks Federasyonu ile Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşen ve MKÜ Spor Kompleksinde düzenlenen Uluslararası Mustafa Kemal Üniversitesi 15 Temmuz Şehitleri Boks Turnuvasına katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks Takımı sporcuları 3 Altın ve 2 Gümüş madalya kazanmanın mutluluğunu yaşadılar.

Türkiye Boks Federasyonu ile Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen ve Türkiye, İran, Rusya, Bulgaristan, Katar ve Almanya'dan 60 sporcunun katıldığı 'Uluslararası MKÜ 15 Temmuz Şehitleri Boks Turnuvası Büyük Bayanlar, Büyük Erkekler ve Yıldız Erkekler kategorisindeki boksörler 3 günlük müsabakalarda altın madalyaların sahibi olmak için rakipleri ile ringe çıktılar.

Türk boksörlerin ezici üstünlüğüyle sonuçlanan turnuvaya katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boksörlerinden 52 kg. Azad Demirhan, 57 kg. Ferdi Ürgün ve 81 kg. Zafer Elasan Altın Madalyanın Sahibi olurken, 63 kg. Barış Ürgün ve 60 kg. ise Ahmet Zengin gümüş madalyanın sahibi oldular.
Turnuvada dereceye girenlere ödülleri Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Hasan Kaya ve Türkiye Boks Federasyonu yetkilileri tarafından verildi. Yapılan ödül töreninde konuşan, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Hasan Kaya yaptığı konuşmasında üniversitemizde ilk kez uluslararası düzeyde bir spor müsabakası düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını belirten Rektör Kaya, bunun ileriki yıllarda ulusal ve uluslararası benzer müsabakaları MKÜ’nün ev sahipliğinde yapmak için önemli bir deneyim olduğunu belirterek katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.



Hatay’da yapılan 'Uluslararası MKÜ 15 Temmuz Şehitleri Boks Turnuvası ve boks takımımıza yoğun ilginin olduğunu vurgulayan Milli Boks Antrenörü Ayhan ÖZ yaptığı konuşmada şu açıklamalara yer verdi;

“Türkiye Boks Federasyonumuz ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından düzenlenen ve İran, Rusya, Bulgaristan, Katar, Almanya ve Ülkemizden de 60 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen  'Uluslararası Mustafa Kemal Üniversitesi 15 Temmuz Şehitleri Boks Turnuvası’na bizlerde ilimiz adına 8 sporcumuz ile katılarak faklı kategorilerde ilimize 3 Altın ve 2 Gümüş madalya kazandık. Federasyonlarımız tarafından bu müsabakaların olması hem bizler için hem sporcularımız içinde çok güzel. Farklı turnuvalarda yeteneklerimizi sergileyerek büyük başarılarla ilimizin adını duyurmak bizleri çok mutlu ediyor. Aldığımız bu güzel dereceler ile bizlere mutlulukların en güzelini yaşatan bütün sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyorum. İnşallah sporcularımız ile bundan sonraki hedefimiz ise 2016 Rio Olimpiyat Seçmelerinde en güzel başarılara imza atarak Ülkemizi 2016 Rio Olimpiyatlarında temsil edecek sporculardan birinin de Van’lı olması olacaktır. Bu turnuvaya katılmamızda başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.