Vanlı Bayan yüzücüler Finale yükseldi

Vanlı Bayan yüzücüler Finale yükseldi
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 27-29 Nisan tarihleri arasında Elazığ’da yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Yarı Final Yüzme Yarışlarına katılan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yüzücüleri bir başarıya daha imza attılar.

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 27-29 Nisan 2019 tarihleri arasında 12-14 yaş aralığında Elazığ Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden;  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bayan yüzücüleri takım halinde kazandıkları grup birinciliği ile Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Yüzme Finaline katılmaya hak kazanırken, erkeklerde ise takım halinde dördüncü oldular.

Elazığ Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunda yapılan sporcu aileleri, vatandaş ve katılımcıların yoğun bir ilgiyle izlediği yarışmalarda sporcular; kurbağalama, sırtüstü, kelebek, serbest ve bayrak kategorilerindeki kıyasıya mücadeleleri izleyicilere de heyecanlı anlar yaşattı.

2 gün boyunca devam eden; Anadolu Yıldızlar Ligi Yarı Final Yüzme Yarışmalarında yarışan sporcular izleyenlere unutulmayacak bir yüzme yarışları izlettiler. ’a kazandırmayı başardılar.

Yapılan ödül töreni sonrası açıklamalarda bulunan;  Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu Müdürü Mustafa Iğdır yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Elazığ ilimizin 2 gün boyunca ev sahipliğini yaptığı; Anadolu Yıldızlar Ligi Yarı Final Yüzme Yarışmalarına bizlerde ilimiz adına bayan ve erkeklerde iki takım halinde toplam 20 sporcuyla katılım sağladık. İlimiz adına güçlü ve daha köklü rakiplerimiz ile yarışarak büyük bir başarı elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Iğdır; Üç farklı kategoride bayan takımımız 12 il arasında birinciliği elde ederek önümüzdeki günlerde Samsun’da düzenlenecek olan, Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Yarışmaları Türkiye Finallerinde ilimizi temsil edeceklerdir.

Erkek takımımız ise katıldığımız bu yarışmadan dördüncülük derecesi elde etti. Her iki takımımız farklı kategorilerde ilimize toplam 51 madalya kazandırdı. Bu bizler için çok iyi bir başarı. Elde edilen başarılar hem bizleri, hem de sporcularımızı daha fazla motive etti.

Kazandığımız bu güzel dereceler sonrası sporcularımız ile birlikte; Türkiye Finali Yarışmalarımıza daha sıkı bir şekilde hazırlanıp, Milli takıma en az 3-4 sporcu kazandırmayı hedefliyoruz. Her konuda desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç beye, sporcularımızı yetiştiren antrenörlerimize ve sporcularımıza çok teşekkür ediyorum ” diye konuştu.