Vanlı Atletler Artvin'e damga vurdular!

Vanlı Atletler Artvin'e damga vurdular!
Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Artvin’de gerçekleştirilen Atletizmi Geliştirme Projesi Grup Yarışmalarına katılan, Van’lı atletizmciler farklı kategorilerde 12 madalya, 2 Takım Birinciliği ve 1Takım İkinciliği kupası ile döndüler.

 

Türkiye Atletizm Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan ve Artvin’de Türkiye geneli toplam 51 ilden, 69 takım ve 257 yeni atletizmcinin Türk Atletizmine kazandırılması amacıyla; Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından ülke genelinde sekiz farklı bölgede düzenlenen, Atletizmi Geliştirme Projesi Grup Yarışmalarına Van adına katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizmcileri kazandıkları kupa ve madalyalar ile yarışmalara damga vurdular.

Van adına katılım sağlayan Atletler farklı kategorilerde 12 madalya, 2 Takım Birinciliği ve 1 de Takım Birinciliği kupası kazandılar. Artvin’de gerçekleşen  Atletizmi Geliştirme Projesi Grup Yarışmalarında yarışan sporculardan 2000 metre yıldız kızlar kategorisinde Sibel Korkutan Birinci, Zelal Abi Dördüncü, Rümeysa Yeşilbaş Altıncı, Senem Abik ise yedincilik madalyasının sahibi oldu. Van’lı bayan atletizmciler kazandıkları madalyalar ile ilimize birde 2000 metre yıldız kızlar kategorisinde ise takım birinciliği kupası kazandırdılar.

Atletizmi Geliştirme Projesi Grup Yarışmalarında 2000 metre yıldız erkekler kategorisinde yarışan Abdullah Dağ Birinci, Mehmet Erencan İkinci, Turan Akkoyun Beşinci, Mert Kahraman ise sekizincilik madalyasının sahibi oldu. Yıldız erkekler kategorisinde ilimize dört farklı madalya kazandıran atletler takım halinde ise ilimize takım birinciliği kupası kazanmayı başardılar.

Yarışmalarda son olarak 1500 metre küçük erkekler kategorisinde katılım sağlayan, Sait Nursi Akkoyun yedinci, Fırat Akın onuncu, Serhat Solozer onbirinci ve Bayram Mayrok ise onikincilik madalyasının sahibi oldu. 1500 metre küçük erkekler kategorisinde yarışmalara katılan atletizmciler takım olarak ise ikincilik kupasının sahibi oldular.

Yapılan ödül töreni sonrası konuşan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Milli Atletizm Antrenörü Hüseyin Esen ise yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafından, Ülkemizin 8 farklı bölgesinde Türkiye Atletizmine daha fazla sporcu kazandırılması amacıyla düzenlenen Atletizmi Geliştirme Projesi Grup Yarışmalarına bizlerde ilimizin farklı okullarında eğitim alan atletizmcilerimiz ile katılım sağladık. Sporcularımız birçok farklı kategoride ilimize ferdi ve takım halinde birincilik, ikincilik ve üçüncülük madalyaları ve kupaları kazandırdılar. En başta zorlu ve çekişmeli yarışmalar sonucunda dereceye giren bütün sporcularımızı ve idarecilerimizi bir kez daha tebrik ediyor; onları bu müsabakalara hazırlayan antrenör ve beden eğitimi öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyoruz. İnşallah buradan ilimiz adına güzel başarılara imza atan sporcularımız ile birlikte 22 Nisan 2017 tarihinde Aydın ilimizde yapılacak olan Atletizmi Geliştirme Projesi Final Yarışmalarında da bu gurur verici dereceleri daha da arttırarak ilimize en güzel başarıları kazandıracağımızdan hiç şüphemiz yok. Atletizmi Geliştirme Projesi Grup Yarışmaları ile atletizm branşımıza birçok elit sporcunun kazandırıldığını belirten, Milli Antrenör Hüseyin Esen; son olarak projeye emek veren bütün okullarımıza, sporcularımıza, antrenörlerimize, beden eğitimi öğretmenlerimize ve bu yarışmalara katılmamızda başta, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.