Vanlı Atletizmciler bütün madalyaları kazandılar

Vanlı Atletizmciler bütün madalyaları kazandılar
Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Artvin’de gerçekleştirilen Okullararası Atletizm Bölgesel Kros Ligi Grup Birinciliği Müsabakalarına katılan, Van’lı atletizmciler farklı kategorilerde 19 madalya ve 6 birincilik kupası ile döndüler.

Türkiye Atletizm Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan ve Artvin’de Türkiye geneli toplam 65 ilden, 146 takım ve 383 yeni atletizmcinin Türk Atletizmine kazandırılması amacıyla; Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından ülke genelinde sekiz farklı bölgede düzenlenen, Okullar Arası Atletizm Bölgesel Kros Ligi Grup Birinciliği Müsabakalarına Van adına katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizmcileri kazandıkları kupa ve madalyalar ile yarışmalara damga vurdular.

Van adına katılım sağlayan Atletler farklı kategorilerde 19 madalya ve 6 birincilik kupası kazandılar. Artvin’de gerçekleşen  Atletizm Bölgesel Kros Ligi Grup Birinciliği Müsabakalarında yarışan sporculardan 2000 metre yıldız kızlar kategorisinde, Muradiye Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencisi Zeynep Bayçınar Birinci, Çaldıran Anıttepe Ortaokulu Öğrencisi Sibel Korkutan İkincilik madalyası kazanırken 2000 metre yıldız kızlar takım kategorisinde ise Namık Kemal Ortaokulu Birincilik kupasının sahibi oldu.

3000 metre yıldız erkekler kategorisinde Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerinden Ahmet Dinçkal birinci, Sezer Yiğit ikinci, Berat Samet Enterili üçüncülük madalyası kazanırken, 3000 metre yıldız erkekler takım kategorisinde ise Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu birincilik kupasının sahibi oldu.
3000 metre genç kızlar kategorisinde ise, Ahmet Yurtsever Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerden Evin Bilir Birinci, Kazım Karabekir Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Eda Solmaz ikincilik madalyasının sahibi olurken, 3000 metre genç kızlar takım kategorisinde ise Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi birincilik kupasının sahibi oldu.

Yarışmalarda 5000 metre genç erkekler kategorisinde Eminpaşa Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinden Enes Bilir birinci olurken yine 5000 metre genç erkekler takım kategorisinde ise Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi birincilik kupasının sahibi oldular.

3000 metre genç bayanlar kategorisinde Ahmet Yurtsever Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencisi Eylem Gür birinci, Erek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Bahar Yorğun ikinci, Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi öğrencisi Evin İpek ise üçüncülük madalyasının sahibi oldu. 3000 metre genç bayanlar takım kategorisinde ise yine Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi birincilik kupasının sahibi oldu.



Müsabakalarda son olarak 5000 metre genç erkekler kategorisinde Bostaniçi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kenan Sarı birinci, Van Spor Lisesi öğrencisi Serkan Altaş ikinci, Kazım Karabekir Anadolu Lisesi öğrencisi Ramazan Toktaşer ise üçüncülük madalyasının sahibi olurken, 5000 metre genç erkekler takım kategorisinde ise Van Spor Lisesi birincilik kupasının sahibi oldular.



Atletizm İl Temsilcisi Enver Acar ise yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafından, Ülkemizin 8 farklı bölgesinde Türkiye Atletizmine daha fazla sporcu kazandırılması amacıyla düzenlenen Okullar Arası Atletizm Bölgesel Kros Ligi Grup Birinciliği Müsabakalarına bizlerde ilimizin farklı okullarında eğitim alan atletizmcilerimiz ile katılım sağladık. Sporcularımız birçok farklı kategoride ilimize ferdi ve takım halinde birincilik, ikincilik ve üçüncülük madalyaları ve kupaları kazandırdılar. En başta zorlu ve çekişmeli yarışmalar sonucunda dereceye giren bütün sporcularımızı ve idarecilerimizi bir kez daha tebrik ediyor; onları bu müsabakalara hazırlayan antrenör ve beden eğitimi öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yarışmalarda da bu gurur verici dereceleri daha da arttırarak ilimize en güzel başarıları kazandıracağımızdan hiç şüphemiz yok. Okullar Arası Atletizm Bölgesel Kros Ligi Grup Birinciliği Müsabakaları ile atletizm branşımıza birçok elit sporcunun kazandırıldığını belirten Acar; son olarak projeye emek veren bütün okullarımıza, sporcularımıza, antrenörlerimize, beden eğitimi öğretmenlerimize ve bu yarışmalara katılmamızda emeği geçen başta Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.