Vanlı Atlet Ömer Amaçtan Balkan ikincisi oldu

Vanlı Atlet Ömer Amaçtan Balkan ikincisi oldu
Türkiye Atletizm Federasyonunun 2017 sezonu faaliyet programında yer alan ve İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor Salonunda düzenlenen Balkan Gençler Şampiyonasına Katılan, Van’lı Atlet Ömer Amaçtan Balkan İkincisi oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu 2017 sezonu faaliyet programında yer alan ve İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor Salonunda Geleceğin yıldızlarının belirlenmesi ve yeni yeteneklerin, Türk atletizmine kazandırılması amacıyla Türkiye Atletizm Milli Takımında Ülkemiz adına yarışmalara katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizmcilerinden Ömer Amaçtan; 23 ve 25 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor Salonunda gerçekleştirilen ve Türkiye geneli 62 sporcunun katılım sağladığı, Turkcell Türkiye U18 Yıldızlar 3000 metre kategorisinde ter döken Ömer Amaçtan yarışmayı 4 dakika, 40 saniye ile tamamlayarak elde ettiği Türkiye Birinciliği başarısından dolayı 12 Şubat 2017 tarihinde, İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor Salonunda yapılan Balkan Gençler Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Van adına katıldığı federasyon ve özel yarışmalarda birçok madalya kazanarak, (TOHM) Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri kampında bulunan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizm sporcusu Ömer Amaçtan Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor Salonunda ülkemizden 86 sporcunun katılım sağladığı Balkan Gençler Şampiyonasında 1500 metreyi 3 dakika 54 saniyelik derece ile tamamlayarak Balkan İkinciliği ile gümüş madalyanın sahibi oldu.



İstanbul Aslı Çakır Spor Salonunda yapılan, Balkan Gençler Şampiyonasını Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Atletizm Federasyonu Yetkilileri, Milli Atletizm Sporcuları, Protokol Üyeleri ve birçok ilden katılım sağlayan antrenör ve sporcular izledi.

Balkan Gençler Şampiyonasında, Balkan ikinciliği madalyasının sahibi olduklarını ve elde edilen dereceyle Ömer Amaçtan’ın 2020 olimpiyat kadrosu kampına davet edildiğini ifade eden antrenör Hadi Önay, “Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafından 23 ile 25 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılan Turkcell Türkiye U18 Yıldızlar yarışmalarında ilimize Türkiye Şampiyonluğu ve bugün ise yine aynı salonda 86 atletizmcinin katılım sağladığı Balkan Gençler Şampiyonasında da ilimize Balkan İkinciliği madalyasını kazandırarak bizlere en güzel mutlukları yaşatan sporcum Ömer Amaçtan’ı bir kez daha yürekten kutluyorum. Sezonun ilk salon deneme yarışmalarında Türkiye Birinciliği bugün ise Balkan İkinciliği kazanmak bizim açımızdan gerçekten çok önemli. Yarışların genelinde iyi bir performans sergiledik ve sporcumuz da elinden geleni yaparak bu dereceyi alma hakkı kazandı. İlimiz adına gelecek vadeden Ömer Amaçtan, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından da sürekli takip edilmekte. Sporcumuz ile özel olarak ilgilenip antrenmanlarını takip ediyoruz. Sporcumuzun almış olduğu derecesi gerçekten çok iyi bir derece. Umarız gelecekte daha başarılı dereceler elde ederek ilimizden ve kendimizden daha çok bahsettireceğiz diyerek sözlerine devam eden antrenör Halil Önay, ilimizde atletizm branşına vermiş olduğu desteklerden dolayı başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.



Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, “Vanlı sporcumuzun, Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafından farklı tarihler arasında İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor Salonunda yapılan, Turkcell Türkiye U18 Yıldızlar yarışmalarında Türkiye Birinciliği, 12 Şubat 2017 tarihinde ise Balkan Gençler Şampiyonasına katılarak ilimiz adına kazanmış olduğu Balkan İkinciliği bizler için çok önemlidir. İlimiz adına farklı ülkelerde ve illerde yarışmalara katılan bütün sporcularımız; gerek bizim için, gerek Van için oldukça değerli ve önemlidirler. Sporcularımızdan böyle güzel başarıların kazanıldığı haberlerini almak bizleri çok mutlu edip gururlandırıyor. Çok istekli ve gayretli olan sporcumuz Ömer Amaçtan, bu yarıştan da başarı ile döndü. Ayrıca bu sporcumuzun ileride olimpiyatlara da gidebileceğine inancımız tamdır. Kendisini ve bu başarıda emeği olan antrenörümüzü de kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.