Vanlı Atlet Gür Türkiye şampiyonu oldu

Vanlı Atlet Gür Türkiye şampiyonu oldu
Eylem Gür, Büyük Bayanlar Kategorisinde Türkiye Şampiyonluğunu göğüslerken, Sezer Yiğit ise Genç Erkekler Kategorisinde Türkiye dördüncüsü oldu.

 Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 18 Mayıs 2019’da Romanya’da yapılacak Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası’nda milli takımın belirleneceği Gediz Dağ Koşusu Şampiyonası’na katılan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü atletizm sporcusu Eylem Gür, Büyük Bayanlar Kategorisinde Türkiye Şampiyonluğunu göğüslerken, Sezer Yiğit ise Genç Erkekler Kategorisinde Türkiye dördüncüsü oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu 2019 faaliyet programında yer alan ve 18 Mayıs’ta Romanya’da yapılacak Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası’nda milli takımın belirleneceği Gediz Dağ Koşusu Şampiyonası’na katılan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü atletizm sporcusu Eylem Gür, Büyük Bayanlar Kategorisinde Türkiye Şampiyonluğunu göğüslerken, Sezer Yiğit ise Genç Erkekler Kategorisinde elde ettiği Türkiye dördüncülüğü derecesi ile; Romanya’da yapılacak olan Balkan Dağ Koşusu Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Milli Takım Kadrosunda yer almayı başardılar.

Kütahya’nın Gediz ilçesinde yapılan ve 42 ilden 586 atletizmcinin katıldığı Gediz Dağ Koşusu Şampiyonası’nda ferdi olarak yarışan Eylem Gür Büyük Bayanlar Kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu ile altın madalyanın sahibi olurken, yarışmaların Genç Erkekler Kategorisinde yarışan Sezer Yiğit ise elde ettiği Türkiye dördüncülüğü derecesi ile; Romanya’da yapılacak olan Balkan Dağ Koşusu Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Milli Takım Kadrosunda yer almayı başardılar.

Van’a 1 Türkiye Şampiyonluğu ve 1 Türkiye Dördüncülüğü kazandıran Atletizm antrenörü Nurettin Bilir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafından Romanya’da yapılacak olan Balkan Dağ Koşusuna katılacak sporcuların belirlenmesi için Kütahya’nın Gediz ilçesinde 586 atletizmcinin katılım sağladığı Gediz Dağ Koşusu Yarışmalarına bizlerde, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü atletizm takımı olarak katılım sağladık.

Zorlu, çekişmeli ve bizlerden çok daha iyi şartlara sahip olan rakiplerimiz ile girdiğimiz yarışmalar sonucunda sporcularımızdan Eylem Gür Büyük Bayanlar Kategorisinde Türkiye Şampiyonu olurken, bir diğer sporcumuz Sezer Yiğit ise Genç Erkekler Kategorisinde Türkiye dördüncülüğü derecesiyle bizlere büyük bir gurur yaşatıp, Romanya’da yapılacak olan Balkan Dağ Koşusu Şampiyonasında ükemizi en iyi şekilde temsil edecek Atletizm Milli Takım Kadrosuna seçilmeyi başardılar.

İlimiz adına kazandıkları başarılarından dolayı her iki sporcumuzu da bir kez daha yürekten tebrik ediyor, kendilerine ülkemiz adına katılacakları, Balkan Dağ Koşusu Şampiyonasında ise başarılar diliyorum. Bu yarışmalara katılmamızda başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” Dedi