Vanlı aşçı Karataş'tan dört dörtlük başarı!

Vanlı aşçı Karataş'tan dört dörtlük başarı!
Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Van Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası'nda, Vanlı aşçı Sinan Karataş 4 altın madalya kazandı.

Van Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası'na, Van yöresine özgü yiyeceklerle katılan Karataş, Doğu Anadolu ve Van mutfağı ile balık ve hamur işi kategorilerinde birincilik elde etti.

Karataş, "Eski yemeklerimizi gün yüzüne çıkarmaya vesile olan bir konfederasyonumuz var. Ayrıca Dogu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyon başkanı sayın Ali Geyik tarafından Geleneksel Kürt mutfağı üzerine bir de kitap yazılmıştır."

Çalıştığı işyeri tarafından da plaket ve başarı belgesiyle ödüllendirilen Karataş, yaptığı açıklamada, Van'ın çok zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirterek, "Keledoşumuz, ayran aşımız, dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan inci kefalimiz ve alabalık çeşitlerimiz gibi zengin bir yemek kültürüne sahibiz." dedi.



Şampiyonayı düzenleyen TAŞPAKON'un, yöresel yemekleri gün yüzüne çıkarmaya çalıştığını ve yöresel yemeklerin Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyon başkanı Ali Geyik, tarafından hazırlanan "Geleneksel Kürt Mutfağı" adlı kitapta toplandığını anlatan Karataş, yöresel yemeklerin gün yüzüne çıkarılması için fuarlara katıldıklarını söyledi.



Karataş, aynı amaç doğrultusunda Van'daki meslek liselerinin aşçılık ve pastacılık bölümlerine yönelik seminerler verdiklerini kaydetti,

Sinan Karataş'ın çalıştığı işletmenin sahibi Gökhan Gündoğdu ise Karataş'ın aldığı madalyalardan dolayı gururlu olduklarını dile getirerek. "Vanımız adına aldığı madalyalardan dolayı kendisi tebrik ediyoruz. Bizim de bunda faydamız varsa bundan mutluluk duyarız. Başarılılarının devamını diliyor ve kendisinden daha büyük başarılar bekliyoruz." dedi.