Van’ın spor camiasından stad açıklaması

Van’ın spor camiasından stad açıklaması
Van'da uzun süredir devam eden şehir stadyumu sorunu konusunda ildeki bazı spor dernekleri ve kulüpler tarafından ortak açıklama yapıldı.
Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Van Temsilciliği, Hakem ve Gözlemciler Derneği, Van Büyükşehir Belediyespor, Kara Kobralar Taraftarlar Derneği, Edremitspor kulübü, 1974 Vanspor kulübü, DSİ Spor kulübü, Yol Spor kulübü, İpekyolu Belediyespor kulübü, Birlik Gençlikspor kulübü, TEİAŞ Spor kulübü ve Van Masterler Derneği tarafından stadyumla ilgili yapılan ortak yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere ilimizde bir süredir yeni stadyum ve spor tesisleriyle ilgili yetersizlikler birçok kişi ve kuruluşlar tarafından da dile getirilmekte ve bu düşünceler gündemi meşgul etmektedir. Konunun tam da merkezinde olan biz sporun paydaşları olarak stadyum ve spor tesislerimiz ile ilgili düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşma gereği ihtiyacı duyulmuştur. Ülkemizin farklı kentlerin de birçok yeni stadyum ve spor kompleksleri inşa edilirken, 2011 yılında iki büyük depremi yaşamış bir kent olarak ve bu depremler sonucunda yıkım kararı verilmiş bir stadyuma sahipken yine yetersiz ve olmayan spor tesislerimiz nedeniyle insanlarımızın sağlıklı spor alanlarında spor yapma ihtiyacı ne yazık ki, karşılık bulamamıştır. Kentimizin değişik ihtiyaçlarının yanında yeni bir stadyum ve kentin farklı yerlerinde spor komplekslerine olan ihtiyacı çok açık bir şekilde ortadır” denildi.

Özellikle olası yeni bir stadyumun yerinin nerede olması ile ilgili bir çok spekülasyonların gündemi meşgul ettiği belirtilen açıklamada, “Eğer Van'ımıza yeni bir stadyum inşa edilecekse sporun paydaşları olan bizler şehrin her noktasından çok rahatlıkla ulaşılabilen, UEFA’nın tavsiye kararında da stadyumların yürüme mesafesinin de olması gerektiği yönünde açıklamaları varken yine bütün Vanlılar içinde çok önemli hatıraları olan mevcut stadyumun yerine inşa edilmesi taraftarıyız. Zaman zaman değişik yerlerde yapılacağı ile ilgili aslı olmayan suni gündemle kamuoyu meşgul edilmekte, sanki mevcut stadın yerine yapılamayacağı ile ilgili bir algı oluşturulmaktadır. Oysa 55 dönümlük bir arazi üzerinde yer alan belki de kentin en önemli bu alanının başka şeylere kurban edilmemesi ve ülkemizde birçok yerde olduğu gibi şehrin kalbine güzel bir stadyum yapılması en büyük beklentilerimizden biridir. Bütün kenti ilgilendiren böyle bir projenin şehirdeki tüm dinamiklerin, özellikle de spor kamuoyunun önerileri dikkate alınarak yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Sonuç olarak ilimizi yöneten bürokrat, yerel yöneticiler ve tabii ki, tüm siyasilerimizden ilimiz sporunun gelişmesine ışık tutacak yeni projeler üretmelerini spor kamuoyu olarak beklemekteyiz” ifadelerine yer verildi.