Van’ın milli atışçısı Keleş, Dünya Kupasında bronz madalya kazandı

Van’ın milli atışçısı Keleş, Dünya Kupasında bronz madalya kazandı
Uluslararası Atıcılık Federasyonu (ISSF) 2016 faaliyet programında yer alan ve İtalya’nın Bologna kentinde birçok farklı ülkeden katılımın sağlandığı, Dünya Kupası Final müsabakalarında ve bu yıl Rio Olimpiyat Oyunları’nda da Ülkemizi temsil eden, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Milli Atıcısı İsmail Keleş, Bronz Madalya Kazandı.

İtalya’nın Bologna şehrinde ki kupa müsabakalarında 10 metre havalı tabancada ülkemizi temsil eden İsmail Keleş, eleme atışlarında 578 puanlık atışla finale kaldı. Final atışlarında ise 178,4’lük puanla bronz madalyanın sahibi oldu. Van adına katıldığı yarışmaların çoğunda büyük başarılara imza atan, Milli Atıcı İsmail Keleş, geçen aylarda ise Almanya’nın Münih şehrinde 112 sporcunun katılımı ile yapılan Havalı Ateşli Silahlar Dünya Kupası’nda 201.1’lik atışla, Van’a gümüş madalya kazandırmıştı. İsmail Keleş bu kez ise 178,4’lük puanla bronz madalyanın sahibi oldu. 

   

Van’a daha önceden Dünya İkinciliği de kazandıran, Milli Atıcı İsmail Keleş’i tebrik ederek başarılar dileyen, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Uluslararası Atıcılık Federasyonumuzun 2016 faaliyet programında yer alan ve İtalya’nın Bologna şehrinde yapılan Dünya Kupası Final Müsabakalarında, Ülkemizi Temsil eden Atıcılık Milli Takımımızda yer alan ilimiz sporcularından İsmail Keleş, 578 puanlık atışı ile finalde mücadele etmeye hak kazanıp, finalde ise 178,4’lük atışla bronz madalyanın sahibi olarak ilimize birde bronz madalya kazandırdı. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak sporcumuz ile birlikte ülkemiz adına bu yarışmalara katılmanın ve bu yarışmalarda ise Ülkemiz adına bronz madalyayı kazanmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Sporcumuzu Ülkemiz ve ilimiz adına kazanmış olduğu başarısından dolayı bir kez daha tebrik ediyor kendilerine ve antrenörlerimize bundan sonraki müsabakalarında başarılar diliyoruz.” Diye konuştu.