Van’ın kyk’lı gençleri Bayram bilge Tokel ile Neşet Ertaş’ı andılar

Van’ın kyk’lı gençleri Bayram bilge Tokel ile Neşet Ertaş’ı andılar
van’ın kyk’lı gençleri sanatçı yazar bayram bilge tokel ile neşet ertaş’ı andılar

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu "Anadolu'nun Mihenk Taşları" isimli program kapsamında bir önceki akşam, Sanatçı Yazar Bayram Bilge Tokel, KYK'lı Gençlerine "Bozkırın Tezenesi" Neşet Ertaş'ı anlattı.


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Çınaraltı Söyleşileri kapsamında bir önceki akşam, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof.Dr.Nihat BAYŞU Konferans Salonunda Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Kurum Amirleri, Yurt Müdürleri, Protokol üyeleri ve KYK’lı öğrencilerin katılımları ile Anadolu’nun Mihenk Taşları konulu programda sahne alan Sanatçı Yazar Bayram Bilge Tokel Bozkırın Tezenesi Abdallık Kültürünün son efsanesi Neşet Ertaş’ ın hayatını anlatırken sazı ile sözü ile ünlü ozanın eserleri ile hem gençlerimize hem de programa katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof.Dr. Nihat BAYŞU Konferans Salonunda gerçekleştirilen program İl Müdürümüz Nevzat İNANÇ’ın açılış konuşması ile başladı.

Açılış konuşmasının ardından Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın yakın dostu, Bayram Bilge Tokel, katılımcılara üstadı anlattı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan programda Sanatçı Yazar Bayram Bilge Tokel önce büyük üstâdla olan anılarından yola çıkarak Neşet Ertaş’ın hayata bakış açısını, eserlerini üretirken Anadolu’dan aldığı ilhamı ve onun alçak gönüllüğünü gençlere ve katılımcılara anlattı.

Ardından da “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ın eserlerini kendi çaldığı saz eşliğinde misafirlerle buluşturdu. Gençler ve katılımcılar Neşet Ertaş’ın eserlerini dinlerken hem hüzünlendiler, hem de eğlendiler. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapılan program sonunda, İl Müdürü Nevzat İnanç, Sanatçı Yazar Bayram Bilge Tokel’e hediye takdim etti.

Programın “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ın eserlerinin çalınması ile çekilen halaylar eşliğinde sona erdi.