Van'ın ilk halk plajı için ilk adım atılıyor!

Van'ın ilk halk plajı için ilk adım atılıyor!
Tuşba Belediyesi yaptığı çalışmalarla Tuşba'nın çehresini değiştirecek projeleri bir bir hayata geçiriyor. Tuşba Belediyesi şimdi ise Ağartı Mahallesi Ayanıs Sahilinde 'Ayanıs Mavi Bayrak Plajı Projesi'ni hayata geçiriyor.
HABER; Hacı Yılmaz

Tuşba Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünün ortak çalışmaları sonucu Türkiye Çevre Eğitim Vakfı-(TÜRÇEV)'na sunulan Ağartı Mahallesi Ayanıs Sahiline ait 'Ayanıs Mavi Bayrak Plajı Projesi' başvurusunun kabul edilmesinden sonra kolları sıvadı. Tuşba Belediyesi Ayanıs’a Mavi Bayrak Plajı projesi kapsamında önemli bir projesini daha hayata geçirmiş olacak.

Tuşba ilçesi sınırları içerisinde Ağartı Sahili ve Çolpan Yazlıkları mavi bayrak ödülüne aday gösterilen, 2016 yaz dönemi itibariyle Ayanıs Halk Plajı, mavi bayrak ödülünü kazanmıştı. Böylelikçe Van’ın ilk plajı Ayanıs’ta yapılmış olacak.

'Ayanıs Mavi Bayrak Plajı Projesi' kapsamında Ayanıs’a 200 metre uzunluğunda bir plaj oluşturulması planlanırken, vatandaşların plajı daha rahat kullanması için Tuşba Belediyesi tarafından ulaşım hizmeti verilmesi bekleniyor.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti; “İnsanların Ayanıs’ı daha rahat kullanmaları için gerekli ulaşım hizmetini sağlayacağız. Burayı tercih edenler için Avrupa standartlarında tam donanımlı konaklama mekanları oluşturacağız”

'Ayanıs Mavi Bayrak Plajı Projesi'nin ihalesi yayınlandı. 20 Ekim 2016 tarihinde ihalesi yapılacak olan projenin yapımına 25 Ekim tarihinde başlanacak. Projenin 60 gün içerisinde tamamlanması beklenirken, 2017 yılında Van halkının hizmetine açılması bekleniyor. 'Ayanıs Mavi Bayrak Plajı Projesi' kapmasında, arıtma tesisleri, içme ve kullanma suyu, kanalizasyon, saha işleri, elektrik işleri, sondaj işi, istinat duvarı, enerji iletim şebekesi ve tesis işleri yapılacak.