Van’ın en modern camisi ibadete açılıyor

Van’ın en modern camisi ibadete açılıyor
Halilağa Mahallesi Terzoğlu sokakta Osmanlı, Selçuklu ve günümüz mimarisinden çizgiler taşıyan, Türkmenoğlu ailesi tarafından merhum anneleri Hacı Firdevs Türkmenoğlu anısına yapılan bin 500 kişilik Van’ın en modern camisi Berat Kandili vesilesiyle bu akşam kapılarını cemaate açıyor.

Vanlı iş adamı 23. Dönem Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Kadir ve Yener Türkmeoğlu kardeşlerin anneleri merhum Hacı Firdevs Türkmenoğlu anısına Van’ın Halilağa Mahallesi Terzioğlu Sokakta, modern ve estetik bir ibadethane olarak  yaptırdıkları Osmanlı Selçuklu ve İslam medeniyetinden çizgiler taşıyan Van’ın en modern görünümlü mimarisine sahip camisi bu akşam Berat Kandili vesilesiyle  cemaatle buluşuyor. Türkmenoğlu ailesinin kurduğu Hacı Firdevs Türkmenoğlu Eğitim Merkezi Cami Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği uhdesinde yapımı tamamlanan cami, Selçuklu, Osmanlı ve günümüz modern mimarisinden izler taşıyor.

BİN 500 KİŞİ AYNI  ANDA NAMAZ KILABİLECEK

Dekorasyonunda özel malzemeler kullanılan, zeminden ısıtmalı modern mimarisi, yapım tekniği ve barok işçiliği motifleri ve  hat sanatı ile dikkat çeken, 2 minaresi bulunan, yaklaşık 40 metre kubbe yüksekliğine sahip, 2 bin metre kare alana kurulan, bin 500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği Hacı Firdevs Türkmenoğlu anısına üç milyon liraya yaptırılan camide daha birçok özellik bulunuyor. İslam medeniyetinden çizgileri de bünyesinde barındıran caminin mihrabı, minberi ve vaaz kürsüsü de bütünleşmiş mimari anlayışla tasarlandı.

KÜLLİYE OLACAK

Caminin yanında bulunan Kuran kursu yıktırılıp yakın zamanda Hacı Firdevs Türkmenoğlu Eğitim Merkezi Cami Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği ve Van İl Müftülüğü tarafından külliye haline dönüştürülecek. Külliye içinde Osmanlı tarzında özel kreşler, kuran kursları, taziye yeri bulunacak. Caminin resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak.

Hacı Firdevs Türkmenoğlu Eğitim Merkezi Cami Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği, Ramazan ve diğer aylarda da özel programların yanı sıra yardıma muhtaç ailelere çeşitli yardımlarda bulunacak.

HABER: BURHAN ERGİN
KAYNAK: VANSESİ GAZETESİ