Van’ın 2017 Yılı 3 bant bilardo il birincisi Ferhat Öztürkçü oldu

Van’ın 2017 Yılı 3 bant bilardo il birincisi Ferhat Öztürkçü oldu
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Bilardo İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 3 Bant Bilardo İl Birinciliği turnuvaları yapılan ödül töreni ile sona erdi.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Bilardo İl Temsilciliği tarafından yapılan 3 Bant Bilardo İl Birinciliği müsabakaları 06-16 Ocak 2017 tarihleri arasında Gözde Bilardo Spor Salonunda gerçekleştirildi. Toplam 10 gün süren 3 Bant Bilardo İl Birinciliği turnuvaları 57 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. 3 Bant Bilardo İl Birinciliği Turnuvalarında, Birinci tur üçerli 19’lu grup şeklinde oluşurken, İkinci tur birinci turda elenen en iyi 2 sporcunun bir üst tura çıkmasıyla üçerli 7’li grup şeklinde devam etti. Ardından tekrar 2 sporcunun bir üst tura çıkmasıyla 3.tur maçları 3 grup şeklinde start aldı. Bu karşılaşmalar sonunda gruplarını birinci olarak bitiren ilk 3 kişi Final turunda karşı karşıya kaldı. 3’lü final grubunda yapılan final müsabakaları sonunda 3 Bant Bilardo İl Birinciliğini kupasının sahibi Ferhat Öztürkçü olurken, Hakan Tuncdemir İkinci Kenan Aslan ise Üçüncü oldu.

06-16 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılan 3 Bant Bilardo İl Birinciliği final karşılaşmasını Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, Bilardo İl Temsilcisi Abdurrahman Akbulut ve birçok bilardo severler izledi. Turnuvada ilk üçe giren sporculara kupa ve madalyalarını, Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, Bilardo İl Temsilcisi Abdurrahman Akbulut ve bilardo il birinciliğini izlemeye gelen protokol üyeleri tarafından verildi.



Yapılan ödül töreni ardından konuşma yapan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, “İlimizde gerçekleştirdiğimiz 3 Bant Bilardo İl Birinciliği’ne katılan bütün sporcularımıza teşekkür ediyor bu müsabakalar sonucunda dereceye giren arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Yapılan il birinciliği müsabakalarında dereceye giren arkadaşlarımızın federasyonumuz tarafından farklı illerde yapılacak olan Türkiye Bilardo Şampiyonası’nda ilimizi en güzel şekilde temsil edeceklerine inanıyoruz. İlimizde bilardo sporu yapan arkadaşlarımızın sayılarının her geçen gün artması bizleri gerçekten mutlu ediyor. Türkiye Şampiyonası’na katılan arkadaşlarımızı şimdiden kutluyor kendilerine katılacakları müsabakalarda başarılar diliyorum” dedi.



Bilardo İl Temsilcisi Abdurrahman Akbulut ise, “Ülkemizde son zamanların çıtası hızla yükselen bilardo sporuna ilimizde de her geçen gün ilgi artmaktadır. Türkiye Bilardo Federasyonumuzun 2017 yılı faaliyet programında yer alan ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 3 Bant Bilardo İl Birinciliği müsabakalarına katılarak dereceye giren bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Türkiye Bilardo Şampiyonasında Van’ı temsil edecek arkadaşlarımı şimdiden kutluyor, ilimiz adına en güzel başarılarla dönmelerini diliyoruz” dedi.