Van’ı tanıtan etkinlikler ağırlık kazanacak

Van’ı tanıtan etkinlikler ağırlık kazanacak
Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, son olarak kış şartlarında Van Gölü’nde yüzme etkinliği gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, Van’ı tanıtan etkinliklerimiz bu yıl da bisiklet festivalleri, doğa kampları, doğa yürüyüşleri, yüzme etkinlikleri ve farkındalık çalışmaları ile devam ede

Çevre konusu başta olmak üzere farklı alanlarda Van ve Bitlis’te farkındalık etkinlikleriyle öne çıkan Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Van’ın ve Van Gölü havzasının tanıtımına katkı sunma çalışmalarını sürdürüyor.

VAN GÖLÜ’NDE YÜZDÜLER

Aktivistler bu kapsamda, kış şartlarında Van Gölü’nde yüzme etkinliğini gerçekleştirdi. 


Geçen yıl Ocak ayında Van Gölü’nde yüzme etkinliği gerçekleştiren aktivistler bu yıl da bu etkinliklerini şubat ayında gerçekleştirdi.


Van Gölü Aktivistleri ile Erciş Gezginler Derneği üyeleri, geçtiğimiz hafta Van Gölü'nde yüzdü ve balık bendinde kamp yaptı.

KIŞ YÜZMESİ GELENEKSEL HALE GELECEK

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, kış aylarında Van Gölü’nde gerçekleştirdikleri yüzme etkinliklerini geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.


Özel, “Bu yıl ilk etkinliğimizi Adilcevaz ve Reşadiye’de doğaya yem bırakarak gerçekleştirdik. İkinci etkinliğimiz kış şartlarında Van Gölü’nde yüzme etkinliği oldu. Van Gölü yaz - kış kampı ve yüzme etkinliği için güzel bir yer. Bu nedenle yüzme ve kamp etkinliklerimizi geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz” dedi.

FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ SÜRECEK

Yapılan etkinliklerin yanı sıra 2021 yılı süresince Van’ın ve havzanın tanıtımına uygun farkındalık etkinliklerini çeşitlendirerek sürdüreceklerini belirten Özel, şunları söyledi: 


“2021 yılı Pandemi sürecine bağlı olarak birçok etkinlik planlıyoruz. Bisiklet festivalleri, doğa kampları, doğa yürüyüşleri, yüzme etkinlikleri ve farkındalık çalışmaları yapılacak. Bu yıl bu olumsuzlukların açılacağına ve insanların serbestçe eskisi gibi Van’a geleceklerine inanıyoruz.” 

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI