Vangölü Aktivistleri, trafik sorununa değindi

Vangölü Aktivistleri, trafik sorununa değindi
Vangölü Aktivistleri, trafik sorununa değindi: 'Çözümü parkomatta aramak, eksik kalır'

’da sıkışan şehir trafiği ve caddelere yan yana araç park edilmesine çözüm olarak 2018 yılında parkomat uygulaması getirildi. 

Park edilen araçlardan ücret alınmasını öngören uygulama ile gelişigüzel araç parklarının azaltılması hedeflendi.

Başlarda kısmen etkisini gösteren ancak son zamanlarda devam eden uygulamaya rağmen beklenen sonucun alınamadığını belirten aktivistler, uygulamayı tartışmaya açtı. gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Özel; "Çözümü sadece parkomat uygulamasında aramak eksik bir yaklaşım olacaktır" dedi.

"KATKI SUNMADI"

Uygulamayı değerlendiren gölü Aktivistleri Derneği, bunun trafik sorununa bir çözüm getirmediğini savundu.

Uygulamanın şehir trafiğine bir katkı sunmadığını belirten 'da yapılan parkomat uygulaması şehir trafiğine herhangi bir katkı sunmadığı gibi kış saati dışında ücret alınması da vatandaşta rahatsızlık oluşturmaktadır.” dedi. 

ÇÖZÜM NE..?

Çözümü sadece parkomat uygulamasında aramanın eksik bir yaklaşım olacağını ifade eden Özel, şunları kaydetti:

“Şehir merkezinde araçların park edebileceği yeni alanların oluşturulması ve parkomat uygulanmasına son verilmesi lazım. Şehir içinde trafik sıkışıklığının çözümü için Çevre Yolu ile ilgili sorunların diyalog ile sonuçlandırılması gerekir. Bir de Raylı Sistem için bir çalışma olmalı. Bunlar olursa trafik sorununa çözüm getirilebilir, yoksa tek başına parkomat gibi uygulamalar çözüm olmayacaktır. Biz aktivistler olarak, buna acil bir çözüm getirilmesini, vatandaşın mağdur edilmemesini bekliyoruz.” 

“AMACIMIZ ŞEHİR TRAFİĞİNİ RAHATLATMAK”

Parkomat işini yürüten Beyner Park firma yetkilisi Doğan Yavuz da, önceki gün gazetemize yaptığı açıklamada, parkomat işindeki asıl amacın, şehir trafiğinin yoğun olduğu bölgeleri rahatlatmak olduğunu söylemişti. Yavuz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; " Daha önce 2 araçlık bir yere tek araç park ediliyordu, bu düzensizlikti. Düzenli park olması için sürücülere yardımcı oluyoruz. Zaten amacımız şehir trafiğini rahatlatmak. Kentimizin 2 yoğun caddesi var, Cunhuriyet Caddesi ve Maraş Caddesi. Buralarda araç park yeri bulmak mümkün değildi ve düzensizlik söz konusuydu. Bu sistemle artık çok rahat park yeri bulunabiliyor ve düzensizliğin önüne geçiliyor. Ayrıca bu uygulamanın bazı artılarını da özetlemek gerekirse; Bu uygulamanın bireysel olduğu kadar toplumsal faydaları da var. Esnaf park yeri bulamadığı için kaybettiği müşterisine yeniden kavuşacaktır. Cadde ve sokak üstü park yerleri üzerinde kurulu ticari işletmeler, iş yeri sahipleri, esnaflar ve mağazalar üzerinde olumlu etkileri olacaktır. Park yerlerinin daha rahat bulunması için önemli bir faktör olacaktır. Ücretlerimiz levhalarımızda açık ve net bir şekilde belirtilmiştir, sabittir. Vatandaşların daha rahat alışveriş yapabilmeleri için kolay park yeri erişimi mümkün hale gelmiştir. Vatandaşların park yeri arama sorunu olmayacağı için alışverişe daha çok zaman ayırabilmeleri mümkündür..." ifadelerini kullanmıştı.

Prestij  Haber: Adil HARMANCI