Van'dan tam gün eğitime destek

Van'dan tam gün eğitime destek
Başbakan Binali Yıldırım’ın 2019 yılının sonuna kadar ikili eğitimin sona ereceğini ve tam gün eğitim yapılacağını söylemesi Van’da olumlu karşılandı.

Orta Vadeli Programı açıklayan Başbakan Binali Yıldırım’ın 2019 yılının sonuna kadar ikili eğitimin sona ereceğini ve tam gün eğitim yapılacağı yönündeki açıklamalarına Van’dan destek geldi. Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, okulların tam gün eğitime geçmesinin son derece önemli bir konu olduğunu belirterek, bu kararın eğitim öğretimdeki kaliteyi de yükselteceğini söyledi. Öğretmen ve öğrencilerin kendilerini rahat görebilme ve derse motive olma açısından ikili eğitimin zorluklarına değinen Ayşin, “Saatlerin erken başladığı doğuda, özellikle kış mevsiminde öğrenci ve öğretmenlerin erken saatlerde okula gitmesi ve okuldan çıkması son derece zordu. Sabah saat 06.00’da okula gelmeleri ve öğleden sonra öğrencilerimizin geç saate kadar okulda olmaları özellikle okula yürüyerek gelen öğrencilerimiz ve velilerimiz açısından son derece zordu. Bu durum eğitim başarısını da olumsuz etkiliyordu. Velilerimiz okul önlerine gelir çocuklarını beklerdi. Onları okula almamız durumunda dersler aksıyordu. Havaların soğuk olması nedeniyle dışarıda da bekletemiyorduk. Bu konuda bizlere sürekli şikayetler geliyordu. Yeni alınan karar doğrultusunda ise öğretmen ve öğrencilerimiz sabah saat 09.00 ila akşam 16.00’ya kadar ders görecekler. Öğretmen ve öğrencilerimizin zamanında ve zihinde okula gelmeleri ve devamsızlık yapmamaları konusunda da son derece önemsiyoruz. Bunun eğitimin kalitesini de yükselteceğine inanıyorum” dedi.



Okulların tam gün eğitime geçişinin geç kalınmış bir karar olduğunu vurgulayan Türk-Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız ise “İkili eğitim iklim şartlarına bile uygun değil. Eskiden beri sabah ve akşam saatlerinde öğrencilerimiz maalesef sokakta. Sabahleyin saat 04.00 ila 05.00 sıralarında kalkan o küçücük çocuklar, kahvaltı yapmadan uykulu bir şekilde okullarına gidiyorlar. Bu nedenle birinci ve ikinci dersler zaten boş geçiyordu. Yine akşam ezanından sonra öğrenciler evlerine dönebiliyorlardı. Bir yandan trafik sorunu bir yandan açlık sorunu yaşıyorlardı. Şimdi ise veliler artık endişe etmesin. Öğrenciler sabah 08.30’da okula gelecek, akşam 15.00 gibi evlerine gidecekler. Yani günün en güzel saatlerinde eğitim görecekler” diye konuştu.
Açıklamalarında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan normal eğitime geçiş yapılana kadar bir ders azaltılmaya gidilmesini istediklerini ifade eden Yıldız, “İkili eğitimden normal eğitime geçiş yapılana kadar hiç olmazsa bu dönemde ders saatlerinde bir kısaltma getirilmesi lazım. Yani 6 saat ders yerine 5 saat ders yapılabilir. Sabah bir saati ve öğleden sonraki bir saati öne ve geriye doğru çekersek, bir rahatlama meydana gelir. Bu kapsamda alınan karardan dolayı Sayın Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz” dedi.



Alınan karara sevinen öğrenciler ise “Daha önce karanlıkta geldiğimiz için hem üşüyor, hem de korkuyorduk. Okul yolunda çoğu zaman köpekler oluyordu ve uykumuzu alamıyorduk. Şimdi ise hem uykumuzu alacağız hem de korkmadan okula gelip gideceğiz” şeklinde konuştular.