Van’dan IŞİD ve PKK’ya kınama

Van’dan IŞİD ve PKK’ya kınama
Van Darbeye ve Teröre Hayır Platformu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’nin büyük bir terör dalgasıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, PKK ve IŞİD terör örgütlerinin yaptığı bombalı saldırıları kınadı.
Hz. Ömer Camii’nde ikindi namazı sonrasında bir basın açıklaması düzenleyen Van Darbeye ve Teröre Hayır Platformu, Gaziantep’te yapılan saldırıyı kınayarak, tüm terör örgütlerine lanet okudu. Burada Van Darbeye ve Teröre Hayır Platformu adına basın metnini okuyan Mehmet Ali Uca; dış mihrakların, küresel emperyalizmin yürüttüğü vekalet savaşlarını Türkiye’ye kaydırma stratejisini yavaş yavaş uygulamaya koyduklarını belirterek, bu kapsamda 15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişiminin hemen akabinde PKK ve DAİŞ'in kanlı terör eylemlerine şahit olduklarını hatırlattı. Türkiye’nin Gaziantep'te bir mahalle düğününde meydana gelen bombalı menfur bir saldırıyla karşı karşıya kaldığını anımsatan Uca, “Bu patlamada 50’nin üstünde sivilimiz hayatını kaybetmiş, 70’in üzerinde sivilimiz de yaralanmıştır. Bu saldırının failleri, insanlıktan çıkmış ve insanlıktan nasipsizdir. Bu saldırıyı gerçekleştirenler terörist, mensup oldukları yapılar terör örgütü, bu örgütlere arka çıkanlar, sessiz kalanlar, açıktan ya da gizli destek verenler ise terör destekçisidir. Bunların hepsini kınıyor, bu alçak saldırı ve katliamı şiddetle lanetliyoruz” dedi.

Gaziantep ve diğer illerdeki hain saldırıların hedefinde Kürt, Türk, Laz, Çerkez, yerli ve yabancısıyla bir bütün olarak Türkiye halkının ve bütün insanlığın olduğuna vurgu yapan Uca, “Bu saldırı, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin devamı, kaos ve terör stratejilerini devreye sokan terör koalisyonunun hain saldırısıdır. Bu saldırı, küresel emperyalizm karşısında diz çökmeyen, bölgesinin sorunlarına sırt dönmeyen, insanlık için yeni umut kapıları üreten Türkiye'nin geleceğine yönelik bir saldırıdır. Amaç, 79 milyonun kanlı darbe girişimine karşı gösterdiği büyük direnişi kırma, başta Yenikapı olmak üzere 81 ilde sergilenen destansı uzlaşma ve buluşmayı sarsmaktır. Amaç, Türkiye'nin yükselişinin önünü almak, yönetilebilir bir ülke olmaktan çıkarmaktır. Oluşturulmak istenen güvensizlik, umutsuzluk ve yılgınlıkla huzur ve istikrar bozulmak istenmekte, sosyal ve ekonomik iyileşmeler sabote edilmeye çalışılmaktadır. Ancak, şu çok iyi bilinmelidir ki; terörün işgal, kaos ve komplo planlarını her defasında boşa çıkaran, alçak hesaplarını bozan Türkiye, dün olduğu gibi bugün de diz çökmeyecektir. Birlik ile ürettiğimiz güce sahip çıkacağız. Küresel güçlerin, taşeron örgütlerin ve destekçilerinin kirli emellerini boşa çıkartacak, heveslerini kursaklarında bırakacağız. Zaten 15 Temmuz'dan bu yana milletin güçlü iradesi, birlik ve beraberliği; terör koalisyonunun, vahşi üst akılların ve terörden beslenen çevrelerin deşifre olmasını sağlamıştır. Böylelikle bu durum, kan ve kaostan beslenen terör örgütlerini umutsuz ve sonuçsuz bir sıkışma içine itmiştir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ve Müslüman coğrafyasının terörden arınma günü olduğunu belirten Uca, “Gün içeriden ve dışarıdan beslenen terör örgütlerine, teröre, küresel şer şebekelerinin kanlı senaryolarında rol alan figüranlara karşı topyekûn el ele, omuz omuza olma günüdür. Gün, Türkiye'nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için birlik olma günüdür. Gün, terör örgütlerine destek veren yabancı güçlere karşı ortak hareket etme günüdür. Gün, bin 400 yıllık İslam kardeşliğinde buluşma günüdür. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki, bu terör örgütlerinin en büyük amaçlarından bir tanesi de sosyolojiyi, ideolojik temelde kendilerine ve dış mihraklara göre yeniden inşa etmek, bölgedeki ve tüm ülkemizdeki İslami inanç yapısını ortadan kaldırarak insanları inançlarından koparmaktır. Van halkı olarak, gerçekleştirilen hain saldırıyı tekrar kınıyor, menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.

Basın Açıklamasına AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, SP Van İl Başkanı Özay İlhan, CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, bazı STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.