Van'daki turizme deve katkısı!

Van'daki turizme deve katkısı!
Van'a Suriye'den getirtilen develer, kentte turizm faaliyetlerinin canlanması ve turistlere yeni alternatifler yaratılması için kullanılacak.
Kentin tarihi ve turistik mekanlarını ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler, develerle hem turistik mekanları gezebilecek hem de gezileri sırasında gönüllerince eğlenecek.

Van'da deve yetiştiriciliği yapan Ekrem Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'den Diyarbakır'a getirilen develeri satın aldığını ve bunları turizmde kullanmayı amaçladığını söyledi.

Deve yetiştiriciliğiyle ilk kez Çanakkale'de askerlik yaptığı dönemde tanıştığını belirten Demir, "Askerlik sonrası da develerle ilgili araştırmalar yaptım. Beslenmeleri, nasıl güreştikleri, bakımlarının nasıl yapıldığını öğrenmeye çalıştım. 12 yıldan bu yana da Van'da deve yetiştiriciliği yapıyorum. Bundan önce güreş develeri yetiştirdim ama bundan sonra güreş develerinin yanında turizm devesi de yetiştireceğim. Bunun için Suriye'den, Diyarbakır'a getirilen develerden Van'a getirdim. Turizm ile hem ilimizin ekonomisini canlanacak hem de turistlere farklı alternatifler sunulacak." diye konuştu.

Ülkenin farklı kentlerinde de develerin turistik alanlarda kullanıldığını anımsatan Demir, Van'ın da bu kentlerden farkının olmadığını ve turizmde böyle bir eksikliği giderebilmek için çaba gösterdiklerini anlattı.

Deve yetiştirilmesi noktasında yetkililerden destek beklediklerini belirten Demir, "Yıllarca ilimize Ege Bölgesi'nden güreş develeri getirdik. Bu develer güzelce yetiştirip Ege Bölgesi'nin şampiyonları yaptık. Bugün de ilimize turizm devesi getiriyoruz. Onları da ilimizin turizm şampiyonları yapmak istiyoruz. Bu işi yapan diğer illerden ne farkımız var. Antalya'ya gelen turistler develerle gezerken ilimize gelen turistleri Akdamar Adası, Van Kalesi, Van Gölü sahilinde hem tatilin tadını çıkarıp hem de develerle gezmenin heyecanını yaşayabilir. Elimizde böyle güzel imkanlar varken niye bunu değerlendirmeyelim. Bu konuda yetkililerden tek istediğimiz bize yer tahsis etmeleri. Bu sorun çözülürse biz gereken hizmeti sunarız." ifadelerini kullandı.