Van'daki esnaf'tan maden ocağındaki heyelan duyarlılığı

Van'daki esnaf'tan maden ocağındaki heyelan duyarlılığı
Van'da esnaf, iş yerlerine astıkları pankartlarla Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden ocağında yaşanan heyelanda hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısına ortak oldu.

Kent merkezindeki esnaf, heyelanda hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısını paylaşmak için iş yerlerine siyah bez üzerine "Siirt" yazılı pankart astı. Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de çeşitli zamanlarda meydana gelen heyelan ve göçükler sonucu ölümlerin yaşandığını anımsattı.

Maden ocaklarında denetimlerin önem teşkil ettiğini, işletmelerde gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini anlatan Takva, bu konuda duyarlı davranılmasının önemine işaret etti.



Heyelanda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Takva, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin bu konudaki kötü karnesini iyileştirmesi hususunda gayret göstermesi çağrısında bulunuyoruz. Şirvan'da yaşanan kaybın ve acının paylaşılması duyarlılığı içindeyiz. İmkanlarımız dahilinde hayatını kaybeden işçilerin ailelerine yardım edeceğiz. Bu bir toplumsal duyarlılıktır. Van esnafına teşekkür ediyorum. Esnafımız Türkiye'nin bir çok yerinde yaşanan üzücü olaylara duyarsız kalmıyor. Göçük altında yakınlarını kaybedenlerin şahidiyiz. Bundan dolayı en büyük duyarlılığı Vanlı esnaf gösterir."

Tekstil mağazası sahibi Murat Beşer ise toprak altında kalan işçilerin sağ salim çıkarılması için dua ettiklerini söyledi.

Van esnafının Şirvan'daki acıya ortak olduğunu dile getiren Beşer, "Van depreminde bizim yanımızda olan Siirt halkının acısını paylaşıyoruz. İnşallah maden altında kalan işçi kardeşlerimiz sağ salim kurtulurlar." diye konuştu.