Van'daki belediyelere neden kayyum atandı! İşte nedeni

Van'daki belediyelere neden kayyum atandı! İşte nedeni
İçişleri Bakanlığınca, Kanun Hükmünde Kararname gereği Van’ın İpekyolu, Edremit, Erciş ve Özalp belediyelerine kayyum atandı. 28 belediyeye kayyum atanması ardından neden kayyum atandığı gereçleriyle açıklandı.
KAYYUMLAR GÖREVE BAŞLADI

İçişleri Bakanlığınca, Kanun Hükmünde Kararname gereği Hakkari, İpekyolu, Edremit, Erciş, Özalp ve Bulanık belediye başkanlıklarına görevlendirilen kaymakam ve vali yardımcıları göreve başladı.

EDREMİT BELEDİYESİNE KAYYUM ATANMA GEREKÇESİ

Van'da, 15 Ağustos 2015'te yapılan sözde "öz yönetim" ilanlarına ilişkin Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan tutuklanan Edremit Belediye Başkanı Sevil Çetin, İçişleri Bakanlığınca görevden alınmıştı. Çetin hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açılmıştı.

İPEKYOLU BELEDİYESİNE KAYYUM ATANMA GEREKÇESİ

Van'ın İpekyolu Belediye Başkanı Aygül Bidav, 14 Ağustos 2015'te yapılan sözde "öz yönetim" çağrısının ardından başlatılan soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmıştı. Ağırlaştırılmış müebbet istemiyle hakkında dava açılan firari Bidav ile ilgili yakalama kararı çıkartılmıştı.

ÖZALP BELEDİYESİNE KAYYUM ATANMA GEREKÇESİ

Özalp Belediye Başkanı Handan Bağcı, Tepedamı Mahallesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarının bulunduğu bilgisi üzerine operasyon gerçekleştiren ve bir teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçlerinin, bir eve sığınan diğer örgüt mensuplarına yönelik yürüttüğü çalışmayı "canlı kalkan" olarak engellediği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Bağcı, sevk edildiği adliyede önce adli kontrol şartıyla serbest kalmış, daha sonra savcının itirazı üzerine "Terör örgütü adına suç işlemek", "Görevli memura mukavemet" ve "Mala zarar verme" suçlarından tutuklanmış ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.