Vanda yüzme il birinciliği yarışları sona erdi

Vanda yüzme il birinciliği yarışları sona erdi
2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı okul sporları faaliyet programında yer alan ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hafta sonu kapalı olimpik yüzme havuzunda gerçekleştirilen okullar arası yüzme il birinciliği yarışmaları sona erdi.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 10 ve 11 Aralık 2016 tarihleri arasında Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen Yüzme İl Birinciliği Yarışmaları 19 farklı kategoride 158 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. 19 farklı kategoride gerçekleşen yarışmalarda sporcular okullarını en iyi şekilde temsil edebilmek ve il birinciliği için bir birleriyle kıyasıya bir mücadele sergilediler. Büyük bir ilgiyle ailelerin tribünleri doldurduğu ve ilgiyle izlediği yarışmalarda sporcuların ortaya koyduğu mücadeleler renkli görüntülere sahne oldu. Kategorisinde rakiplerini bir bir yenerek şampiyon olan sporcular gerçekleşecek olan Bölge, Grup ve Türkiye Finalleri Yüzme Yarışmalarında Van’ı temsil etme hakkı elde ettiler.



Müsabakada dereceye giren takımlara madalyaları Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, ilçe müdürü, tesis amiri yüzme antrenörleri ve çocuklarını izlemeye gelen aileler tarafından verildi.

Küçük ve yıldız sporcuları il birinciliği yarışmalarında gösterdikleri performanstan dolayı kutlayan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, "Sporcularımız antrenmanlarda gösterdikleri çabayı fırsata dönüştürmeyi başarmıştır, onların daha iyi dereceler alarak grup yarışmalarında, ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyoruz. İl müdürlüğümüz tarafından düzenlenen il birinciliği yarışmalarına bu yılki katılımın geçen yıldan daha fazla olması bizleri gerçekten çok mutlu etti. Yüzme il birinciliği yarışmalarına bu yıl 26 okuldan, 158 yüzücümüz 19 farklı kategorideki rakipleri ile kıyasıya mücadeleler sergilediler. Sporcularımızın bu denli katılımlarını sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma yürüten bütün antrenörlerimize, yine yarışmalara gösterdikleri ilgiden dolayı bütün sporcularımıza, ailelerine ve bu organizasyonda emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.