Van'da tutuklanan 16 kişinin isimleri belli oldu

Van'da tutuklanan 16 kişinin isimleri belli oldu
Van’da Saray, Çaldıran ve Başkale ilçelerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 60 kişi gözaltına alınmıştı.

Van’da geçen hafta içinde Saray, Çaldıran ve Başkale ilçelerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 60 kişiden 16 kişi serbest bırakılırken, 16 kişi de tutuklandı. 28 kişinin Emniyet ve Adliye de ki işlemleri sürüyor.

Başkale’de gözaltına alınan Kerem Bozkurt, M.Emin Özcan ve Ferhat Bayer tutuklanırken 3 kişi serbest bırakıldı.

Çaldıran’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan DBP İlçe Eş Başkanı Nasır Ürgen, Ziraat Odası Başkanı Nesim Ertopçu, Necmettin Şahin, Orhan Kurnaz, Mehmet Şirin Tunç serbest bırakılırken,  Ekrem Çiftçi, Mahmut Salazer, İskender Bilici, Yemen Atsak, Nizamettin Gönül, Mahsun Atabay, Salih Çiftçi, Mustafa Kaya, Feyruz İgus, Mahsun Kaya, Aziz Adıyaman, Abdullah Çiçek ve M.Salih Değer tutuklandı.

HDP İlçe Eş Başkanı Derya Gönül, Selami Koç, Sıracettin Ayaz, Ahmet Uzunyay, Orhan Uzunyay, Halit Aslan, Gönül Uzunyay, Ferzende Avcı, Ayhan Demir, Raif Ayaz, Harun Bayrak, Nedim Ürgün, Yılmaz Caşüt, Ahmet Güneş, Kerim Güneş, Mehmet Güneş, Rıza Ayaz ve Rahman Ağaç’ın da gözaltında işlemleri sürüyor.
 
Saray’da ise yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 13 kişiden Belediye Meclis Üyesi Kaniye Şeker, Fatih Elter, Zafer Keleş, Mehmet Dündar, Zakir Deniz ve Baran Çalışkan serbest bırakılırken, Saray Belediye Eş Başkanı Kadir Çalışkan, Muhtar Abdülselam Çalışkan, Yılmaz Şahin, Necla Umaz, Şadiye Uçak, Fulya Şen, İkram Yüksel’in ise Emniyet Adliye’de ki işlemleri sürüyor.

KAYNAK: VANHABERDAR