Van’da toptancı araçları için yeni uygulama!

Van’da toptancı araçları için yeni uygulama!
Van Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğini rahatlatmak için şehrin birçok noktasında gelişi güzel mal indirip bindiren toptancı araçları saat uygulaması başlattı. Alınan karar doğrultusunda toptancı araçları kent merkezini belirli saatlerde ve belirli güzergahları kullanabilecek.

- Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımıyla ilgili çalışmalarına bir yenisi eklendi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) şehrin birçok noktasında gelişi güzel mal indirip bindiren toptancı araçları ile ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Artık toptancı araçları kent içinde belli saatlerde ve belirlenen yol güzergahlarını kullanacak. Alınan kararlara uymayan araçlar hakkında ise cezai işlem uygulanacak.

Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, alınan kararlarla ilgili bilgilendirme çalışması yaptı. Ekipler, toptancılar sitesinde ve kentin bir çok noktasındaki toptancı esnafına uyarıcı broşürler dağıtarak alınan kararları en ince detayına kadar anlattı

İŞTE ALINAN KARARLARIN DETAYI

UKOME kararı kapsamında yapılan düzenlemeye göre; “Toptancıların taşımacılık yapan araçlarının, sabah-akşam şehir merkezine giriş saatleri; Sabah 09:00 ile 11:00 arasında, akşam 19:00 ile 07:00 arasında Milli Egemenlik Caddesi boyunca takiben - Kültür Sarayı’na sağa dönüşle, Eski Vali Konağı Sokağı takiben, Uzun Sokaktan, Zübeyde Hanım Caddesi’ne, cadde boyunca takiben İskele Caddesi’nin kesiştiği noktayı takiben yeni yolun kesiştiği noktaya takiben, Akköprü Deresi’ne sağa dönüşle takiben, Dağ Komando Yolu’ndan sola dönüşle, İl Jandarma Yolu’nu takiben, Bayındırlık Sokak’tan, Milli Egeminlik Caddesi ile birleştiği nokta” olarak belirlendi.